Home Utazási hírek Őrült fesztiválhangulat borzolja a kedélyeket Rimini strandjain
Szerző: Vízpartok

A partik a tengerparton vitát váltanak ki Riminiben. A diszkóüzemeltetők és a hatóságok attól tartanak, hogy a strandbárok mint „szabadtéri diszkók” egyre nagyobb konkurenciát jelentenek. Ha a rimini önkormányzat akarata érvényesül, a strandbároknak este 9-kor be kellene zárniuk.

Az Adria-parti strandbárokban délutántól késő estig bikiniben és mezítláb táncolnak az emberek. Különösen hétvégén nem ritka a hangos zene. Ez több száz látogatót vonz a tengerparti bárokba.

A hatóságoknak ez nem tetszik, nem akarják, hogy a strand szabadtéri diszkóvá váljon és konkurenciát jelentsen az éjszakai szórakozóhelyeknek.

Ezért idén nyáron heves vita alakult ki Rimini önkormányzata és a strandbárok üzemeltetői között. Az önkormányzat azt követeli, hogy a tengerparti bárok legkésőbb este 9 órakor zárjanak be.

„A strand nem válhat szabadtéri diszkóvá, ezt a rendeletek tiltják. Bizonyára néhány strandbár számára jövedelmező az ilyen jellegű kínálat, de kell, hogy legyenek szabályok” – hangsúlyozza Jamil Sadegholvaad polgármester.

„Rimini egyes részein több ezer ember táncol délután és késő éjszakáig, különösen hétvégén, és ez csak a jéghegy csúcsa. A kikötőtől lefelé a strand egyetlen nagy szabadtéri diszkóvá vált”

– panaszkodik Gianni Indino, a diszkóüzemeltetők szövetségének elnöke. Felszólította a rendőrséget, hogy lépjen közbe.

„Az éjszaka nyitva tartó strandbárok helyzete elviselhetetlenné vált. Az ezeket látogató fiatalok közül sokan nem turisták, hanem helyiek. A szabályokat be kell tartani” – hangsúlyozza Indino.

Rimini az éjszakai életéről ismert. Az Adria parti üdülőhely számos jól ismert diszkóval hívogat, de ezek sok fiatal számára túl drágák. Ezért egyre népszerűbbé vált a tengerparti bárokban való táncolás.

Kövess minket!