Home MiMennyi A Lufthansa meglepő last-minute ajánlata
Szerző: Vízpartok

A Lufthansa a jövőben last minute akciós áron kínálja a fedélzeti menüket. Ez a hír némi vigaszt jelenthet azért, mert a német légitársaságnál már jó ideje nem ingyenes a fedélzeti étkezés.

A Lufthansa utasai, akiket a levegőben elkap az éhség, a jövőben röviddel a leszállás előtt különleges ajánlatokban reménykedhetnek. A német légitársaság a Frankfurtba és Münchenbe tartó hosszabb európai járatokon 3,50 eurós akciós áron kívánja értékesíteni a korábban nem igényelt fedélzeti ételeket.

Az ajánlat csak a romlandó ételekre és süteményekre vonatkozik, amelyeket egyébként a leszállás után ki kellene dobni.

A normál kiszolgálásban az étkezés 4,20 euró (sütemény) és 11,90 euró (ebéddoboz) között mozog. Egy ideje már csak egy üveg víz és egy szelet csokoládé ingyenes. Friss ételt csak a legalább 60 percig tartó járatokon kínálnak.

A cél a több bevétel és a nagyobb fenntarthatóság, hogy kevesebb élelmiszert kelljen megsemmisíteni. Az Austrian, a Swiss és az Eurowings leányvállalatainál tavaly 80 ezer élelmiszert adtak el az utasoknak.

A Lufthansa 2021 tavaszától megszüntette az ingyenes fedélzeti menüket, illetve az ingyenes italokat a rövidtávú járatokon.

Kövess minket!