Home Strand Már Marseille is korlátozza legszebb strandjain a látogatók számát
Szerző: vízpartok / Fotó: Calanques Nemzeti Park (c) pixabay

A Marseille melletti Calanques Nemzeti Parkban két népszerű strandon korlátozzák a látogatók számát. Idén nyártól csak érvényes napijeggyel lehet majd belépni.

Azok a nyaralók, akik idén nyáron két népszerű strandot szeretnének felkeresni Marseille közelében, nem biztos, hogy szerencséjük lesz. A Calanques Nemzeti Park két fürdőöblébe való bejutást ugyanis korlátozták.

A Calanques Nemzeti Park Marseille és Cassis kisváros között található Dél-Franciaországban. Ősi sziklaalakzatokból, meredek sziklákból és több mint 20 kis öbölből áll, amelyek nagyon népszerűek a francia és külföldi fürdőzők körében. A nemzeti park legtöbb öble jó fürdőhely, de általában csak csónakkal vagy túraútvonalakon keresztül lehet megközelíteni. Az évek során azonban a Calanques Nemzeti Park törékeny természetét a sok látogató károsította. A két legismertebb öblöt, a Sugiton és a Pierres Tombées-i Calanques-t most a talajerózió sújtja – számol be többek között a France24 televíziós csatorna az AFP francia hírügynökségre hivatkozva.

A terület védelme és regenerálódása érdekében a Sugiton és a Pierres Tombées calanque-okba való bejutást június 26-án első alkalommal 400 főre korlátozták. Aznap számos látogatónak vissza kellett fordulnia, mert nem volt belépési engedélyük.

Szép nyári napokon általában 2500 ember látogatja az öblöket. Az új szabályozást július 10-től augusztus 21-ig naponta alkalmazzák – jelentette be a Calanques Nemzeti Park a France24 szerint.

Aki ebben az időszakban a Sugiton és a Pierres Tombées-i Calanques-t szeretné meglátogatni, annak érvényes napijegyre van szüksége. Ez ingyenesen foglalható a Calanques Nemzeti Park honlapján három nappal korábban a kívánt időpontra. A látogatók ezután egy QR-kódot kapnak. Azoknak, akik nem rendelkeznek QR-kóddal, és ellenőrzés közben lebuknak, 68 eurónak megfelelő összegű bírságra kell számítaniuk.

Kövess minket!