Home JóTudni Vonatjárat indult a Fertő tóhoz Sopronból Ausztriába, a jegyárak is kiderültek
Forrás: Szerző: Vízpartok

Az idén április és augusztus között jár Sopron és az ausztriai Neusiedl am See között a Fertő-táj vonatjárat, hogy minél többen környezetbarát módon kereshessék fel az UNESCO világörökség részévé nyilvánított Fertő-táj magyar és osztrák oldalának településeit – közölte a vonatokat közlekedtető GYSEV Zrt.

A tájékoztatás szerint a járatok szombaton és vasárnap, augusztus 25-ig közlekednek. Sopronból 9.08-kor és 15.08-kor, míg Neusiedl am See-ből 11.33-kor és 17.33-kor indulnak.

A Fertő-táj felfedező jegyet rendkívül kedvező áron kínálja a vasúttársaság, a 24 órás felnőtt jegy 6 euróba, míg a gyermekek esetében (6-15 év) 3 euróba kerül.

A vasúttársaság úgy állította össze a menetrendet, hogy optimális csatlakozási lehetőséget biztosít a Fertő-táj vonatokra a Győr (Budapest), illetve a Szombathely (Szentgotthárd) felől érkező turistáknak is.

A járatokat az ingyenes kerékpárszállítást is biztosító Fertő-táj felfedező jegy vásárlásával lehet igénybe venni.  Fertő-táj vonatokon kényelmes, klimatizált, alacsonypadlós szerelvényen lehet utazni, aminek köszönhetően kerékpárral is könnyű a fel- és leszállás.

Kövess minket!