Home Utazási hírek Nap, hó vagy városi kirándulás: 160 úti cél a bécsi repülőtér a 2023/24-es téli menetrendjében
Szerző: vízpartok / Fotó: (c) WH Digital GmbH

A bécsi repülőtéren hamarosan életbe lép az új téli menetrend. Számos napsütéses és városi, valamint havas téli úti cél áll az utazók rendelkezésére. Az Austrian Airlines 86 célállomást szolgál ki, köztük olyan új célállomásokat, mint a finn lappföldi Rovaniemi és Kittlä, a spanyolországi Sevilla, valamint szezonális non-stop járatokat indít a Maldív-szigetekre, Mauritiusra és Cancúnba. A Ryanair Bécsből Trevisóval és Varsóval bővítette útvonalhálózatát, és összesen 55 célállomásra repül. A Wizz Airrel 27 célállomás érhető el, többek között Bilbao és Hurghada felé indított járatokat. Az Aeroitalia nemrégiben nyitott járatokat Bécsbe, és az Adriai-tenger partján fekvő Anconát szolgálja ki. A Jet2.com szezonális kínálattal tér vissza Bécsbe, ahonnan Manchesterbe, valamint novembertől Birminghambe is indít járatokat. Az Air China, az Etihad, az Ethiopian Airlines és a Katar növeli a járatgyakoriságot.

A 2023/24-es téli menetrend 2023. október 20-tól 2024. március 31-ig érvényes.

Az Austrian Airlines 86 célállomást kínál

Az osztrák légitársaság hazai légitársasága a téli szezonban 86 célállomást céloz meg, köztük három új és izgalmas úti célt. Az észak-finnországi Lappföldön található Mikulás hivatalos otthona, Rovaniemi most először érhető el repülővel Bécsből Kittlä mellett, amely a téli sportok kedvelt helyszíne ebben a régióban. A napra vágyók Dél-Spanyolországban is jól járnak, ha az andalúziai Sevilla, a flamenco fővárosa felé repülnek.

Az utazók a hosszú távú úti célok széles választékából is válogathatnak. Ennek megfelelően a légitársaság ismét kínál non-stop járatokat a Maldív-szigetekre, Mauritiusra és Cancúnba. A Chicagóba, New Yorkba, Newarkba, Washingtonba, Montrealba, Sanghajba és Bangkokba közlekedő járatok egész évben elérhetőek az utasok számára.

A Ryanair 55 célállomásra repül Bécsből

Az ír légitársaság a 2023/24-es téli menetrendben új útvonalakat kínál, és 20 járat esetében járatszámnövelést. A Ryanair járatokat indít az észak-olaszországi Treviso városába, valamint a lengyelországi Varsóba, és 20 napsütötte nyaraló- és városcélpontra, például Athénba, Londonba, Máltára és Milánóba növeli a járatok gyakoriságát. A Ryanair összesen 18 repülőgépet állomásoztat Bécsben.

A Wizz Air 27 célállomásra repül Bécsből

Június közepe óta a WIZZ hat korszerű A321neo típusú repülőgépet üzemeltet, amelyek a bécsi repülőtérről szállnak fel. Összességében a Wizz Air idén télen 27 célállomásra repül Ausztriából, köztük a nyár óta két új célállomásra, a spanyolországi Bilbaóba és az egyiptomi Hurghadába.

Új légitársaságok Bécsben

A bécsi repülőtérnek szeptember óta új légitársasági partnere van. Az Aeroitalia heti két járatot üzemeltet, amely az Adria-parti Anconát köti össze Béccsel. A Jet2.com 2023 októberétől ismét szezonális járatokat indít Manchesterbe, és novembertől a Bécs-Birmingham útvonalat is felveszi kínálatába. Továbbá az Azerbaijan Airlines május óta képviselteti magát Bécsben, mivel járatokat üzemeltet Bakuba, az Air Cairo pedig idén márciusban indított járatokat Marsa Alamba.

Bővített közép- és hosszútávú kínálat Bécsből

Az Air China például egy nagyobb repülőgép Pekingbe történő bevetésével bővíti meglévő járatkínálatát. Az Etihad mostantól napi járatokat kínál Abu Dhabiba, az Ethiopian Airlines pedig naponta egyszer repül Addis Abebába. Afrika legnagyobb légitársasága heti négy járatot üzemeltet Koppenhágába is. A Qatar járatai Dohába naponta kétszer szállnak fel a 2023-as téli szezonban.

Kövess minket!