Home JóTudni Ez Európa 3 legolcsóbb nyaralóhelye 2024-ben
Forrás: Szerző: Vízpartok / Fotó: Tenerife (c) pixabay

A brit Post Office Travel Money éves „Holiday Money Report” című új kiadványa tájékoztatja az utazóközönséget a világ különböző népszerű turisztikai célpontjainak megfizethetőségéről. Az ár sokak számára fontos tényező, amikor arról döntenek, hogy külföldre utaznak-e, és eltöltik-e jól megérdemelt szabadságukat valahol egy szép tengerparton.

A globális rangsor első 10 helyezettje között vannak európai úti célok is – bár ezek nem az első helyeket foglalják el.

A rangsor szempontjai

A rangsor készítésekor figyelembe vették nyolc, az átlagturisták számára nélkülözhetetlennek tartott tétel költségeit. Ezek a következők:

  • kávé,
  • sör,
  • kóla,
  • bor,
  • víz,
  • naptej,
  • rovarriasztó
  • és egy háromfogásos étkezés.

A lista tehát nem az általános megfizethetőség meghatározására irányul, hanem inkább arra, hogy mennyire lehet megvásárolni azokat a fogyasztásra szánt általános dolgokat, amelyeket az emberek nyaraláskor hajlamosak keresni.

Íme Európa legolcsóbb nyaralóhelyei

1. Algarve

A fenti paramétereket figyelembe véve Európa legolcsóbb nyári úti célja a Portugáliában található Algarve déli régiója, amelyet az ország Riviérájának tartanak.

Az Atlanti-óceán által ölelt, napsütötte terület évente több millió látogatót vonz. A nyolc tétel 69,90 eurós összárával a világ összesített rangsorában az ötödik helyen végzett (megtartva ezt a tavalyi helyét), Európában pedig az első helyen.

2. Napospart

Európa második legolcsóbb úti célja (globálisan a 7.) a bolgár Napospart, amely a Fekete-tenger partján található, és éjszakai életet kedvelő, fiatalok tömegeit vonzó helyként ismert, ugyanakkor olyan kulturális helyek közelében található, mint például az UNESCO-listán szereplő Nessebar.

Naposparton a nyolc tételes kosár 73,17 euróba kerül.

3. Páfosz

Európa harmadik legolcsóbb nyaralóhelye (és összességében a 10.) a ciprusi Páfosz. A városról úgy tartják, hogy nem más, mint a szerelem görög istennője, Aphrodité szülőhelye, és az ókor különböző korszakaiból származó színházak, paloták és síremlékek sokaságával büszkélkedhet.

Páfoszban a nyolc tételes kosár 85,86 eurót kóstál.

Kövess minket!