Home JóTudni Új turistavonat indul Törökország Fekete-tenger partvidékének szépségeihez
Forrás: Szerző: Vízpartok

Áprilistól azok az utazók, akik szeretnék megtapasztalni Törökország Fekete-tenger partvidékének szépségeit, felszállhatnak Ankarában egy új turistavonatra, amely közvetlenül a tengerhez szállítja őket. A vonat Ankara, Çankırı, Karabük és Zonguldak között közlekedik – számol be a Hürriyet Daily News című angol nyelvű törökországi napilap.

A török Fekete-tenger vidéke gazdag történelméről és festői, változatos tájairól ismert. Ez utóbbiakat sűrű erdők, sötétkék tavak és zöld hegyek jellemzik, amelyek egészen a tengerig nyúlnak, ahol számos kis öböl, strand és idilli tengerparti város várja a látogatókat.

Az Északkelet-Törökországban található tengerparti sáv a nyugati bolgár határtól a keleti grúz határig húzódik. A régióhoz tartoznak az azonos nevű tartományok és tartományi fővárosok, például Sinop tengerparti üdülőhely, Samsun és Ordu nagy kikötővárosok, Trabzon, amely sziklakolostorával Anatólia egyik legrégebbi kereskedővárosaként ismert, valamint Rize és Artvin városok. A kettő között számos más látnivaló vár még.

A Karaelmas Train 484 kilométeres távon közlekedik. A „Hürriyet Daily News” szerint az első utazás április 12-re van tervezve.

Az újság szerint a vonat Ankara Kalecik régiójából indul majd. A Karaelmas Train ezután olyan turisztikai célpontokhoz fog eljutni, mint a Çankırı sóbarlangjai és múzeumai. A karabüki Safranbolu történelmi városrész és a zonguldaki Gökgöl Mağarası cseppkőbarlang is az útvonal kiemelt helyszínei közé tartozik.

A vonat három kocsiból áll, egy fekvőhelyes kocsi 230 utas számára és egy étkezőkocsi.  A vonat hetente egyszer, péntektől vasárnapig közlekedik az útvonalon. A jegyárak még nem ismertek.

A „Hürriyet Daily News” szerint a projekt célja, hogy „hozzájáruljon a nyugat-fekete-tengeri régió turizmusának sokszínűségéhez, és fontos lökést adjon a vonatos turizmus mint új turisztikai forma fejlődésének”.

Kövess minket!