Home JóTudni Egyiptom hatalmas turisztikai központot épít a Földközi-tenger partján

Hamarosan új turisztikai központ épül Egyiptom Ras Al-Hikma régiójában. A következő két hónapban 35 milliárd dollárnyi közvetlen befektetés áramlik Egyiptomba az Egyesült Arab Emírségekből erre a célra. 

Egyiptom hatalmas új turisztikai központot akar építeni a Földközi-tenger partján. A Kairótól 350 kilométerre északnyugatra fekvő Ras Al-Hikma régióban megvalósuló projekt keretében több mint 170 millió négyzetméternyi szállodai, lakó-, szabadidős és kereskedelmi területet hoznak létre – jelentette be Musztafa Madbuli egyiptomi miniszterelnök. Az új város déli részén egy külön repülőteret is építenek. A projekt várhatóan évente nyolcmillió üdülővendéget vonz majd.

A következő két hónapban 35 milliárd dollár közvetlen befektetés áramlik Egyiptomba az Egyesült Arab Emírségekből – mondta Madbuli egy televíziós beszédében.  Ez az ország történetének legnagyobb közvetlen külföldi befektetési megállapodása. A projekt több millió munkahelyet teremt és segít az ország gazdasági válságának leküzdésében – mondta a kormányfő.  A projekt hosszú távon várhatóan összesen 150 milliárd dollár értékű beruházást vonz majd.

Tavaly összesen 14,9 millió turista látogatott Egyiptomba. Egyiptom azonban szenved a Szuezi-csatornából származó bevételek visszaesésétől a jemeni húszi milícia kereskedelmi hajók elleni támadásai miatt.

Kövess minket!