Home JóTudni 6 új úti cél is van a Ryanair nyári menetrendjében
Forrás: Szerző: Vízpartok

6 új járatot jelentett be a Ryanair Budapestről.

Az új útvonalak Frankfurtba, Faroba, Milánóba, Skiathosba, Triesztbe és Tiranába indulnak majd a magyar fővárosból, hazánk számára rekordméretű, összesen 66 járattal.

A hat új útvonal mellett a cég összesen 10 új repülőgép beszerzését is bejelentette, amelyet egymilliárd dolláros beruházás keretében kerültek a céghez. Idén 5 millió utasra számítanak, ami 22%-os növekedés lenne. A cég emellett 4000 állást biztosít a munkavállalóinak Budapesten.

A magyar kormány környezetvédelmi adója okozta károk ellenére a Ryanair továbbra is elkötelezett az alacsony viteldíjak megtartása mellett Magyarországon.

A Ryanair minden idők legsűrűbb nyári menetrendjét indítja Budapestről, a bővítés része az is, hogy 20 másik útvonal járatsűrűségét megnövelik, köztük Alicantéba, Bariba és Rómába.

A Ryanair ismét felszólította a magyar kormányt, hogy törölje el a környezeti adót. Szerintük a „környezetvédelem” leple alatt ez az adó magasabb illetékeket ró az egyszerű magyar állampolgárokra. Az ilyen adók a viteldíjak emelésével aláássák a versenyt, rontják a forgalom növekedését és korlátozzák a magyar állampolgárok választási lehetőségeit. Miközben Magyarország emeli az adókat, a legtöbb más európai állam csökkenti ezeket, hogy helyreállítsa a koronavírus előtti forgalmat és több látogatót vonzzon.

Kövess minket!