Home Magyarország Kiderült, tavaly melyik volt a legnépszerűbb balatoni nyaralóhely
Forrás: Szerző: MTI / Fotó: Siófok (c) MTI/Mohai Balázs

Tavaly Siófokon több mint 1,3 millió vendégéjszakát regisztrált az önkormányzat adóhivatala, ami 20 százalékkal haladja meg a 2019-es, koronavírus-járvány előtti év eredményét, és egy százalékkal marad el a 2022-es év rekordadatától.

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) adatai szerint a Balaton-régióban 2023-ban 3 millió vendég 8,8 millió vendégéjszakát töltött el kereskedelmi- és magánszálláshelyeken. A vendégéjszakák száma 2 százalékkal maradt el az előző évitől, és 28 százaléka származott külföldi vendégektől. A 2022-es évhez képest 10 százalékkal nőtt a külföldi vendégéjszakák száma.

Az üdülőrégió települései közül tavaly Siófokon volt a legtöbb, 1,3 millió vendégéjszaka, amit Hévíz (1 millió), Balatonfüred (874 ezer), Zalakaros (725 ezer) és Keszthely (301 ezer) követett.

A siófoki vendégéjszakák 70 százalékát belföldiek adták, és 60 százalékuk kereskedelmi szálláshelyeken realizálódott. A legtöbb külföldi turista Németország mellett Csehországból, Szlovákiából és Lengyelországból érkezett.

Országos összehasonlításban 2023-ban a budapesti 13,5 milliós szám után Siófokon regisztrálták a kereskedelmi szálláshelyen eltöltött legtöbb vendégéjszakát, amit Hajdúszoboszló, Hévíz és Balatonfüred követ.

A turizmusban elért jó eredmény annak is köszönhető, hogy Siófok színvonalas szolgáltatásokkal, színes kulturális- és gasztro kínálattal, gyermek és családi programokkal, aktív sport és szabadidős lehetőségekkel várja a vendégeit az év bármely szakában.

Kövess minket!