Home Magyarország Természetbúvár játszóház és túraközpont épült Tiszafüreden
Szerző: MTI / Fotó: A Tisza Tiszafürednél (c) MTI/Czeglédi Zsolt

Természetbúvár játszóház és túraközpont épült Tiszafüreden csaknem 1,3 milliárd forint európai uniós támogatásból és hazai forrásból a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) nyertes pályázatának köszönhetően.

A beruházás során négy évszakos turisztikai attrakció létesült a tiszafüredi Holt-Tiszánál, közvetlenül a vízparton, a Tisza-tavi Kerékpáros Centrum közelében.

Az aktív- és ökoturisztikai attrakció a KÉRÉSZ öko- és aktív turisztikai központ nevet kapta, rossz időjárás esetén is programlehetőségeket kínál majd a térségbe érkezők, az aktív turizmust kedvelők számára .

A füredi Holt-Tisza partján levő létesítményben többek között panorámás teraszt, belső fogyasztóteret, földszinti rendezvényteret alakítottak ki. Emellett például természetismereti bemutató és csoportos foglalkoztatóhelyiségek is a látogatók rendelkezésére állnak majd. A komplexum a vízitúrák és a kirándulások kiindulópontjaként is fog szolgálni, de konferenciáknak is helyet ad majd.

Kiemelt figyelmet fordítottak a tervezéskor a fenntarthatóságra, igyekeznek a létesítményt lehetőleg teljes mértékben megújuló energiaforrások segítségével üzemeltetni.

Kövess minket!