Home JóTudni A Ryanair nyáron közvetlen járatot indít Budapest és a dél-portugáliai Faro között

Június elejétől a Ryanair hetente kétszer közlekedik a dél-portugáliai Faro és Budapest között.

A Ryanair újabb budapesti útvonalat töltött fel a foglalási rendszerébe. Szkiathosz szigete és Milánó után már Faro is elérhető lesz a fapados repülőivel a nyári menetrendben.

A légitársaság június 2. és október 24. között hetente két közvetlen járattal köti össze a magyar fővárost és a Portugália déli részén lévő nyaralóhelyet. A járatok csütörtökönként és vasárnaponként közlekednek majd.

A Ryanair november végén hirdette meg 2024-es nyári menetrendjét, amely 3 millió ülést kínál a magyaroknak és a Magyarországra utazóknak, de akkor még az új útvonalak nem voltak elérhetők a foglalási rendszerben– írta meg az Airportál.

Faro látnivalói

Faro Portugália legdélebbi régiójának fővárosa, aki repülővel utazik Algarve-ba, általában Faróban száll le.

Faro a tengerpartot két részre osztja, a homokos Algarve-ra és a sziklás Algarve-ra. Bár a város nem egy klasszikus tengerparti üdülőhely, számos hotspotot kínál a kultúra szerelmeseinek és a vásárlás rajongóinak. A városnak gyönyörű középkori központja van, romantikus sikátorokkal, amelyek sétálgatásra invitálnak.

A régi városközpontot részben még ma is városfal veszi körül, amely három megmaradt városkaput foglal magában. A legfontosabb épület a katedrális, amely különböző építészeti stílusokat ötvöz. A legrégebbi a gótikus templomtorony. Az egyik legbizarrabb látnivaló a Csontkápolna (Capela dos Ossos), amelynek felületét több mint 1200 exhumált szerzetes csontjaiból alakították ki. A barokk Igreja do Carmo kertjében található.

Érdemes kirándulni a néhány kilométerrel északabbra fekvő Estoi városába is. Az építészetileg gyönyörű, rózsaszínű palota és kert mellett itt található Dél-Portugália egyik legjobb állapotban fennmaradt római kori romja.

Ha inkább a természethez van kedved, Faróból elindulhatsz a Ria Formosa Természetvédelmi Parkba. A kilométer hosszú lagúnapark közvetlenül Faro partjainál húzódik, számos állatnak és növénynek ad otthont, és ideális célpont egy kiadós túrához vagy hajós túrához.

Faro legszebb strandjai a part menti homokdűnéken találhatók. Ezek közé tartoznak az olyan kevésbé látogatott helyek, mint az Ilha Deserta, ahol a nyugalomra és csendre vágyók otthonosan érezhetik magukat. Az Ilha Deserta lakatlan szigetére a turistákat szállító kompok Faróból, Algarve fővárosából indulnak. Az utazás csatornák és flamingók mellett vezet a mintegy hét kilométer hosszú, lakatlan szigetre. Ilha Deserta örökké hosszú homokos strandjain csak a hullámok és a madarak zaja hallatszik. Az Ilha Deserta a madármegfigyeléshez is ideális, mivel a madarak a védett dűnék között helyet és nyugalmat találnak a költéshez.

Cabo de Santa Maria, a portugál szárazföld legdélebbi pontja szintén ezen a területen található.

Kövess minket!