Home JóTudni Drágább szállodák, több tilalom és hosszabb szezon – ezek várhatók 2024-ben Mallorcán
Szerző: Vízpartok

Több idő, több tiltás és több minőség több pénzért – így foglalható össze Mallorca jövő évi törekvése. A sziget 2024-ben a megszokottnál korábban kezdi meg a nyári szezont, és mindenekelőtt tovább akarja fékezni az olcsó ivóturizmust.

Korai szezonkezdet

2024-ben a korábbi évekhez képest korábban nyaralhat a Baleár-szigetek legnagyobb részén. A megszokottnál jó két hónappal korábban, 2024. február 5-től számos szálloda és nyaraló nyitja meg kapuit, a korai szezonkezdést kínáló mallorcai üdülőrégiók közé tartozik Playa de Palma, Alcúdia, Can Picafort és a népszerű Cala Millor.

A strandoknak a jövőben hosszabb ideig is nyitva kell lenniük, és szinte egész évben olyan szolgáltatásokat kell nyújtaniuk, mint például az életmentők.

Magasabb szállodai árak, kevesebb nyaralóapartman

A mallorcai szállodák árai már 2023-ban bő 15 százalékkal emelkedtek, és ez a tendencia 2024-ben is folytatódik. Az előrejelzések szerint további, akár 10 százalékos növekedés is lehetséges.

A baleári rendőrség az adóhatósággal együttműködve küzd az illegális nyaralók bérbeadása ellen. Egy új törvény lehetővé teszi az illegális menedékhelyek gyors bezárását és lezárását.

4. Szigorúbb fellépés a buliturizmus ellen

Már 2020-ban az akkori Baleár-szigetek kormánya törvényt fogadott el az ún. ivóturizmus ellen. Az eddigi intézkedések között szerepelt alkoholtilalom zóna bevezetése egyes partikon, és éjszakai belépési ellenőrzések bevezetése a strandokon.

A 2024-ben életbe lépő törvényjavaslat többek között az alkoholtilalmat a sziget egészére kiterjeszti. Ez azt jelenti, hogy az alkoholt ezután csak meghatározott időpontokban és bizonyos határok között lehet értékesíteni. Aki nem tartja be, azt megbüntetik. Növelik a bírságot az úgynevezett balkonozásért is, amikor az emberek az erkélyről, a szálloda ablakán vagy a szálloda tetejéről próbálnak beugrani a szálloda medencéjébe.

5. Események 2024 Mallorcán

A következő évben számos jelentős esemény is lesz a Baleár-szigeten, amelyek kiemelik Mallorca magas színvonalú turizmusra való törekvését. Új gasztronómiai és élelmiszeripari termékek kerülnek bemutatásra a februári Horeca Baleares gasztronómiai szakkiállításon (február 5-7.).

Tavasszal a Palma Superyacht Show 2024 vonzza a hajórajongókat a Palma de Mallorca kikötőjébe. Április 25. és 28. között itt mutatják be a hajó- és jachtipar újdonságait.

A június közepén megrendezésre kerülő Mallorca Live Fesztiválon a rock, pop és indie műfajok nemzetközi előadói lépnek fel.

Ingyenes tömegközlekedés

A helyi közlekedés legyen ingyenes! Ezt követelik a környezetvédők és a szakszervezeti vezetők. Ezért a Palma pályaudvaron információs rendezvények és aláírásgyűjtések lesznek. 2024-ben több hétvégén is jelen lesznek az aktivisták az állomás területén. A cél az, hogy ne csak a helyiek, hanem a turisták támogatását is dokumentálják.

Kövess minket!