Home JóTudni Javul az összeköttetés, több repülőjárat indul Európából egzotikus úticélokra
Szerző: Vízpartok

Interline megállapodást kötött az Emirates és a Condor

A Karibi-térség, a Kanári-szigetek vagy a Földközi-tenger partvidéke is hívogató úti célként jelenhet meg a magyar utazók előtt a közelgő hideg hónapok idejére. Az Emirates és a Condor légitársaságok megállapodása révén ezek a paradicsomi desztinációk mostantól még könnyebben elérhetővé válnak.

Németország legnépszerűbb szabadidős légitársaságával, a Condorral írt alá interline szerződést az Emirates a Dubai Airshow-n.

A megállapodás lehetővé teszi, hogy mind az Emirates-szel, mind a Condorral repülők a másik légitársaság célállomásaira is egyszerűen eljussanak. A két légitársaság utasai egyetlen jeggyel foglalhatják le a csatlakozó járatokat, így gyorsabb és könnyebb lesz az utazás megtervezése, valamint a becsekkolás és a poggyászfeladás is.

Az új interline együttműködéssel az Emirates európai regionális jelenléte további 57 desztinációval bővül, így az Emirates utasai olyan célállomásokra juthatnak el Németországon keresztül, akár egy jegy megvásárlásával, mint a mexikói Cancún, a kubai Havanna vagy a kanári-szigeteki Tenerife. A Condorral repülőknek pedig új közel-keleti, ázsiai és ausztrál úti célokat kínál az Emirates, kényelmes dubaji átszállással.

Az utazás egyszerűbb megtervezésén, az egyszeri foglaláson és a zökkenőmentes poggyászfeladáson túl az Emirates Skywards tagok számára extra előnnyel is jár az új partnerség. A két légitársaság törzsutasprogram-megállapodást is kötött, mellyel a Skywards tagok a Condor összes járatán gyűjthetik a mérföldeket és be is válthatják azokat.

Az új útvonalakon közlekedő járatokra már elérhető a jegyfoglalás az emirates.com oldalon, a condor.com oldalon és az utazási irodáknál.

Codeshare megállapodás a Singapore Airlines és a Philippine Airlines között

A két légitársaság codeshare megállapodást kötött annak érdekében, hogy bővítsék utazási lehetőségeket Szingapúr és a Fülöp-szigetek, illetve más belföldi és nemzetközi célállomásaik között.

A hatósági jóváhagyásokat követően a szerződés kiterjed a Szingapúr és Manila közötti járatokra, továbbá 27 Philippine Airlines járatra a Fülöp-szigeteken és a Singapore Airlines 6 európai útvonalára (Koppenhága, Frankfurt, Milánó, Párizs, Róma és Zürich).

Az új útvonalak a következő hetekben elérhetőek lesznek a phlippineairlines.com, a singaporeair.com weboldalakon is.

„Örömmel ajánljuk a Manila-Szingapúr közötti járatok szélesebb körét és ígéretünknek eleget téve tovább erősítjük kapcsolatainkat és jelenlétünket Szingapúrban, melyet 58 éve szolgálunk ki – mondta Captain Stanley K. Ng, a Philippine Airlines elnök-vezérigazgatója. Bíznak benne, hogy a növekvő európai összeköttetés eredményeképpen egyre több turista és üzleti utazó látogat el a Fülöp-szigetek csodáinak felfedezésére.

A továbbiakban mindkét légitársaság vizsgálja a megállapodás kiterjesztésének lehetőségét további európai, afrikai, ausztrál és indiai pontok felé.

Kövess minket!