VÍZPARTOK Hírek a forrástól a tengerig

Végre lehet egy hosszú thaiföldi nyaralásra indulni

2023. november 16.

Szerző: Vízpartok

Thaiföldön hamarosan 60 napig lehet vízum nélkül nyaralni.
hetedhetshop.hu

Az utazók hamarosan hosszabb vízummentes nyaralást élvezhetnek Thaiföldön. A Koh Samui Turisztikai Egyesület jelenleg kampányol ezért. A hosszabb tartózkodás több pénzt hozhatna az országba.

A hosszabb thaiföldi nyaralás hamarosan még egyszerűbbé válhat. Mint arról a Bangkok Post beszámolt, a Koh Samui Turisztikai Egyesület arra kéri a kormányt, hogy az Európából, Izraelből és Ausztráliából érkező utazók vízum nélkül hosszabb ideig maradhassanak.

Jelenleg az említett országokból érkező utazók legfeljebb 30 napig léphetnek be vízum nélkül Thaiföldre. A Külügyminisztérium szerint a helyszínen egyszeri, további 30 napos hosszabbítás is lehetséges turisztikai céllal.

A meghosszabbítást az illetékes thaiföldi bevándorlási hivatalnál kell kérelmezni, mielőtt az engedélyezett vízummentes tartózkodási időszak lejár. A turisztikai szövetség szeretné eltörölni ezt a lépést, és általában 60 napra növelni a vízummentes beutazást.

A cél a thaiföldi turizmus további fellendítése. A thaiföldi kormány nemrég úgy döntött, hogy ideiglenesen mentesíti a vízumkötelezettség alól a Kínából és Kazahsztánból érkező nyaralókat. A Koh Samui Turisztikai Szövetség elnöke, Ratchaporn Poolsawadee azonban úgy véli, hogy ez nem megy elég messzire.

A Kínából érkező nyaralók a külföldről érkező utazók mindössze 10 százalékát teszik ki. Poolsawadee a Bangkok Postnak elmondta, hogy ha Thaiföld a nagy költésű utazókat célozza meg, akkor az országnak hosszabb tartózkodást kell lehetővé tennie, egyszerűsítenie kell a vízumkérelmeket és biztosítania kell a kényelmes utazást.

Ez is érdekelhet >

Legfrissebb hírek >