Home JóTudni A Balira utazóknak hatalmas kiadásra kell számítaniuk
Szerző: Vízpartok

A turisták újra elárasztották a szigetet, és számuk a becslések szerint még tovább nő az elkövetkező években. A kormány pedig, hogy hatékonyabban tudja kezelni a tömeget és finanszírozni tudja a természeti és kulturális értékek védelmét, a jövőben turisztikai adót fizettet a szigetre érkező külföldiekkel.

A régóta tervezett adót 2024. február 14-én vezethetik be. Mintegy 9 eurónak megfelelő összeget, 150 ezer indonéz rúpiát kell fizetniük a szigetre látogatóknak érkezéskor a 30 napos vízum 30 eurós (500 ezer rúpia) díján felül.

Az idegenforgalmi hatóság közlése szerint a belépéskor kell majd fizetni a repülőtereken vagy a tengeri kikötőkben. A nyaralók nyugtát és egy megfelelő matricát kapnak majd. Mindkettőt meg kell őrizniük az ország elhagyásáig. Az adó a gyermekekre is vonatkozik.

Azoknak, akik a szomszédos szigetekre, például a Gili-szigetekre, Lombokra vagy Jávára tesznek kirándulást, Balira visszatérve ismét fizetniük kell.

Ez komoly fejtörést okozhat sok turistának, akik bázisként használják Balit, hogy onnan fedezzék fel Indonézia más tájait, például a közeli Gili-szigeteket, Lombok szigetét, a Kis-Szunda-szigeteket a komodói sárkányokkal, az orangutánok lakta Szumátrát vagy Jávát, ahol például a híres Borobudur buddhista templom áll.

A Bali tartományhoz tartozó Nusa Penida, Nus Lembongan vagy Nusa Ceningan szigetekre nem vonatkozik a kétszeres adófizetés.

Az indonéziai üdülősziget, Bali Ázsia egyik legnépszerűbb turisztikai célpontja, amelyet évente mintegy négymillió nyaraló keres fel. Az utazókat mindenekelőtt festői szépségével, gazdag hindu kultúrájával és egész évben enyhe éghajlatával nyűgözi le.

Kövess minket!