Home Nyaralóhelyek Megvan a világ 10 legtúlzsúfoltabb úticélja a magyarok kedvenc nyaralóhelyeivel
Szerző: Vízpartok

Ha összehasonlítjuk az érkező turisták számát a népszerű üdülőhelyek lakosainak számával, akkor rangsort kapunk a tömegturizmus által leginkább érintett helyekről.

Mint egy idegen a saját városodban. Így érzi magát egyre több népszerű turisztikai célpont lakója, sőt, a főszezonban egyes helyeken még a látogatók is túlerőben vannak. Ennek következtében egyre több helyen hoznak rendeleteket a turisták áradatának megfékezésére. Ezek az új viselkedési szabályoktól kezdve, mint például Split, a látogatói korlátozásokon át bizonyos célpontokon, például számos olaszországi tengerparton, egészen az egynapos látogatóknak szóló jegyekig terjednek, mint például Velencében 2024-től.

A www.moneytransfers.com online platform megpróbálta kideríteni, mely úti célokat érinti leginkább a túlturizmus, és összehasonlította az érkező turisták számát a lakosok számával. Bár a szokásos gyanúsítottak, mint Velence, Firenze vagy Amszterdam állnak az összesen 96 helyszínt számláló rangsor élén, az első három helyet thaiföldi úti célok foglalják el.

Az Andaman-tengerben fekvő népszerű üdülőszigeten, Phuketen a főszezonban akár 118,5 turista is jut egy lakosra. A Thai-öbölben fekvő Pattayán akár 98,7 vendég jut egy helyi lakosra. Az ország déli részén fekvő Krabiban akár 72,2 nyaraló jut egy lakosra.

A tömegturizmus rangsor első 10 helyezettje:

  1. Phuket, Thaiföld
  2. Pattaya, Thaiföld
  3. Krabi, Thaiföld
  4. Muğla, Törökország
  5. Hurghada, Egyiptom
  6. Makaó, Kína
  7. Heraklion (Kréta), Görögország
  8. Velence, Olaszország
  9. Rodosz, Görögország
  10. Miami, USA

Kövess minket!