Home Legszebb A világ egyik legszebb kilátása tárul az utazók elé Montenegro új panorámafelvonójából

Montenegró új turisztikai látványossággal bővítette kínálatát, ugyanis átadták a UNESCO világörökség részét képező Kotor és Lovcen között közlekedő kabinos felvonót

A munkálatok tavaly július 13-án kezdődtek és a kedvező körülmények miatt gyorsan tudtak haladni az építkezéssel, így bő egy éven belül elkészültek a beruházással.

A drótkötélpálya hossza 3,9 kilométer, a szintkülönbség a két végállomás között 1316 méter. Az utazás 11 percen át tart. A látványosság összesen 48 darab kabinnal rendelkezik, egy kabinban maximum 10 személy utazhat. A tervezett kapacitás óránként 1200 utas, a turisztikai hivatal az első évben összesen 400 ezer látogatóra számít.

A projekt célja, hogy javítsa a Lovcen hegy és a környező természeti és kulturális helyszínek elérhetőségét, még vonzóbbá téve azt a turisták számára. Az utazók elé a kabinokból teljes kilátás nyílik a Kotori-öbölre.

Az április és október között üzemelő felvonó reggel kilenc és este fél tizenkettő között üzemel. Az alsó állomáson kávézó és ajándékbolt, míg a felső állomáson panorámás étterem és megannyi túraútvonal várja az utazókat.

Kövess minket!