Home Bulvár Oppenheimer, az „atombomba atyja” ezen a gyönyörű karibi szigeten élt
Szerző: Vízpartok
A J.Robert Oppenheimerről szóló filmet most mutatták be a mozikban. Az „atombomba atyja” a való életben sok évet töltött egy kis karibi szigeten. Az Oppenheimer Beach ma is ott található.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

christian wheatley (@christianwheatleymedia) által megosztott bejegyzés

Robert Oppenheimer életének utolsó évei nagy részét az amerikai Virgin-szigetekhez tartozó kis karibi szigeten, St. Johnon töltötte. A pletykák szerint St. Johnt többek között azért választották, mert egy atomrobbanás következményei itt lennének a legkevésbé súlyosak. Oppenheimer tehát feleségével és két gyermekével együtt menekült el attól, amit ő maga teremtett.

A mai Oppenheimer Beachen vett egy telket, és ott épített egy spártai kunyhót, ahol sok időt töltött családjával. A ház ma már nem áll, de az alapokra egy közösségi házat építettek, amelyet ma rendezvényekre használnak.

St. John a három nagy Amerikai Virgin-sziget közül a legkisebb, ugyanakkor a legérintetlenebb. A szigeten körülbelül 4000 ember él, de az utazóknak is rengeteg látnivalót tartogat. A cukorültetvény mellett St. Johnon művészeti és kézműves foglalkozások, kiállítások és koncertek is vannak. A strandok karibi tipikusan gyönyörűek, és ezek között egy híres bennfentes tipp is rejtőzik: az Oppenheimer Beach.

Oppenheimer évekig közvetlenül ezen a strandon élt családjával. A helyet sűrűn benőtt nemzeti park veszi körül, és ideális arra, hogy a pálmafák alatt heverészve élvezze az enyhe karibi időjárást. A strandra a fővárosból, Cruz Bayből indulva a Hawksnest Beachig kell eljutni. Itt egy fehér kerítés jelzi a Gibney-birtokot.

Ez a földterület Gibneyéké volt, mielőtt Oppenheimer megvásárolta tőlük. Közvetlenül mögötte van az Oppenheimer Beach bejárata. Mivel itt alig van parkolóhely, és a strand nem annyira ismert, ezért többnyire csak helyiek járnak ide.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

@dreamer_in_motion_j által megosztott bejegyzés

A partoknál sznorkelezhetsz, közvetlenül a kristálytiszta vízfelszín alatt egy zátony húzódik. A változatosság itt azonban már nem olyan bőséges, mint egykor volt. Mint a stjohn-beachguide.com weboldal írja, a Hawksnest Bay feletti hegyen egy egészségügyi központ építése szennyezést okozott és károsította a zátonyt. Időközben azonban már visszatért néhány korall és más tengeri élőlény.

Robert Oppenheimer is újra és újra visszatért az álomszerű helyre, míg végül 1967-ben, 62 évesen torokrákban meghalt. Ha maga szeretnéd felfedezni St. Johnt, a szigetre St. Thomasról komppal juthatsz el. Repülőtér nincs.

Kövess minket!