Home Érdekes helyek Lenyűgöző természeti ékszer Kitzbühel megújult vízesése
Szerző: vízpartok

A jochbergi Sintersbach-vízesés közelében újratervezték az ösvényt, beleértve a hidakat és a padokat is.

Az ösvény az erdőben kanyarog, az út mellett pedig csendesen csörgedezik a Sintersbach patak. Nehéz elképzelni, hogy itt néhány perc alatt vízesés zúdul le a meredek sziklafalról.

A lenyűgöző természeti látványt 1298 méteres magasságban csodálhatjuk meg: a Sintersbach itt, Jochbergtől nem messze 85 métert zuhan a mélybe.

A kilátóteraszon a vízpermet az arcunkba fröccsen, és lenyűgöző a látvány az erőteljes vízesésre. A víz ereje mindenütt jelen van- az erő, amely megállásra hívja az embert.

A tavalyi nagy földcsuszamlás után az ösvényt teljesen újra kellett építeni. A Kitzbühel Turizmus munkatársai az új útvonal tervezésekor a régi útra, az úgynevezett Kaswegre emlékeztek. Ahogy a neve is mutatja, ezt régebben sajtok szállítására használták. A nagy odafigyeléssel és szívvel-lélekkel felállított táblák, valamint új útjelző táblák ékesítik a túraútvonalat, és teszik még vonzóbbá a különösen családok körében népszerű bennfentes tippet.

Az Európai Túraútvonal Minőségi Pecsét Első Úticélként való minősítés részeként 2019-ben a Sintersbach-vízesés is túraútvonalként lett kijelölve. Tavaly óta Jochberg és Aurach települések is az osztrák túrafalvak közé tartoznak.

Kövess minket!