Home Utazási hírek Ritka égi jelenség jelent meg Nagykanizsa felett
Szerző: Vízpartok / Fotó: Szivárvány Nagykanizsa felett a Csónakázó-tónál zivatar után 2023. július 30-án este. MTI/Varga György

A tiszta levegőjű „Csó-tó”, Nagykanizsa ékköve mára igazi pihenőövezetté alakult. Csónakázó-tó partján izgalmas lehetőségek várnak, hiszen közel 4,5 kilométernyi kerékpározásra és kocogásra is alkalmas sétány fut körbe a tó körül, a parkerdőben pedig számos trekking- és nemzetközi színvonalú XCO-pálya kanyarog. Ha valaki vízre szállna, vízibiciklit, csónakot, kajakot lehet kölcsönözni. A gyerekeket pedig a város legnagyobb, többgenerációs játszótere várja az erdei tornapálya és a Madárerdő tanösvény szomszédságában.

Őszi színekben pompázó fák a nagykanizsai a Csónakázó-tónál 2019. október 17-én. MTI/Varga György

A tó keleti felén magasodik a Dunántúl legmagasabb, 48 méteres kilátója – egy hajdani olajfúrótorony. 

A nagykanizsai kilátót 1971-ben állították fel a kanizsai Csónakázó-tó keleti felén, majd egy nagy felújítás után 2018-ban újra átadták. Népszerű látványosság a helyiek és a turisták körében egyaránt.

A ma 100 tonna súlyú, 48 méter magas két szintes kilátó eredetileg egy olajfúrótorony volt, amit a Dunántúli Kőolajipari Gépgyár selejtezett le. Ezután a Csónakázó-tó keleti felén állították fel, és vált a város látványosságává. A tetejére 230 lépcső visz fel, ahonnan remek kilátás nyílik a környékre. Sajnos, a kilátó sokszor van bezárva műszaki okok miatt. (részletek)

Kövess minket!