Home MiMennyi Olaszország vizsgálatot indít a drága repülőjegyek miatt – a Wizz Air is érintett
Szerző: vízpartok

Olaszország vizsgálatot indít a légitársaságok ellen, mert az elmúlt hónapokban rendellenesen emelkedtek a repülőjegyek árai – tudta meg az ORF.

Benedetto Mineo, az olasz árfelügyelet vezetője tegnap azt követelte, hogy a belföldi járatokat kínáló légitársaságok adjanak „pontos magyarázatot az árak dinamikájára”, különösen azon „útvonalakkal kapcsolatban, ahol rendellenes áringadozások voltak”.

A vizsgálatot a római kormány nyomására indították, miután az Istat nemzeti statisztikai hivatal májusban 40 százalékos éves növekedést állapított meg az átlagos jegyárakban. A légitársaságoknak „tíz napon belül” magyarázatot kell benyújtaniuk – mondta Mineo.

A drágulásban érintett légitársaságok az Ita Airways, a Ryanair, a Malta Air, az Aeroitalia, az easyJet, a Neos és a Wizz Air. A hatóság vizsgálja a Rómát és Milánót Velencével, Palermóval, Cataniával és Cagliarival összekötő egyes útvonalak jegyárait.

A Codacons fogyasztóvédelmi szervezet üdvözölte a vizsgálatot. „A kormánynak igaza van abban, hogy behívta a légitársaságokat, hogy ellenőrizzék, mi történik a repülőjegyárakkal” – mondta Carlo Rienzi, a Codacons elnöke.

Kövess minket!