Home JóTudni Chioggia meghatározta hány métert lehet fürdőruhában megtenni
Szerző: vízpartok

Az olaszországi Chioggiában 75 eurós bírságra kell számítania annak, aki fürdőruhában megy be a városba. Ezzel a lakosság tiltakozására reagáltak – mondta Mauro Armelao polgármester.

A divattudatos olaszok még a nyaralóhelyeken is odafigyelnek a dress code-ra. A Velence melletti észak-olasz tengerparti üdülőhely, Chioggia visszavág a turistáknak, akik strandruhában sétálgatnak a városközpontban. Az érintettek 75 eurós bírságra számíthatnak. A topless-tilalom a férfiakra is vonatkozik.

„Nem engedhetjük meg, hogy az emberek félmeztelenül sétálgassanak a városközpontban, a rendőrség hajthatatlan lesz”

– figyelmeztetett Mauro Armelao polgármester a médiajelentések szerint.

Aki 50 méternél messzebbre megy a strandtól, annak fel kell öltöznie. A fürdőruhában való tömegközlekedés a jövőben büntetést von maga után.

„Chioggiában senki sem prűd, de tiszteletet követelünk egy olyan várostól, amely a turizmusnak szenteli magát. Számomra nem lehetséges, hogy minden nap fürdőruhás férfiakat vagy bikinis hölgyeket lássak a szupermarketekben”

– tiltakozott a polgármester. A „meztelen turisták” elleni tiltakozásokra reagált a településen.

A liguriai Portofino városában is tilos fürdőruhában járkálni a városban. Ez vonatkozik a városban „topless” sétáló férfiakra is. „Portofino egy ékszer, és ennek megfelelően kell viselkedni” – nyilatkozta Matteo Vaicava polgármester. A polgármester aláírta azt a rendeletet, amely egyfajta „vörös zónát” hoz létre a városközpont és a strandok között. A turistacsoportoknak tilos itt megállniuk.

Kövess minket!