Home MiMennyi Szlovéniában változott a benzin ára – mutatjuk mennyibe kerül
Szerzó: Vízpartok / Fotó: pixabay

Szlovéniában és Horvátországban is drágul a tankolás.

Szlovéniában ismét emelkednek a kormány által kéthetente meghatározott szabályozott üzemanyagárak. 2023. június 19-től az autópályákon 1,424 euróba kerül egy liter normál benzin, 1,2 centtel többe, mint eddig. A dízel 2,9 centtel, literenként 1,461-re drágul. Az új árak július 3-ig maradnak érvényben – közölte hétfőn a szlovén energiaügyi minisztérium.

A kormány fontolgatja az árszabályozás meghosszabbítását egy évvel. Szlovéniában az árszabályozás csak az autópálya-hálózaton kívüli benzinkutakra vonatkozik, az autópálya benzinkutakon az üzemeltetők határozzák meg az árakat.

Horvátországban, ahol minden benzinkúton szabályozott árak érvényesek, június 19-től szintén drágul a tankolás. A normál benzin ára 2 centtel, literenként 1,40-re emelkedik. A gázolaj szintén 2 centtel drágul, és literenként 1,30 euróba kerül a jövőben – jelentette a horvát média. . Az árak a következő két hétben lesznek érvényesek.

Frissítés: Szlovéniában és Horvátországban ismét emelkednek az üzemanyagárak

Július 18-án ismét emelkednek Szlovéniában a szabályozott üzemanyagárak, amelyek az autópályáktól távol eső benzinkutakon érvényesek. A normál benzin literje 1,2 centtel, literenként 1,456 euróra drágul. A gázolaj ára 2,3 centtel, literenként 1,504 euróra emelkedik. Az új árak, amelyeket a kormány kéthetente határoz meg, július 31-ig maradnak érvényben – közölte a szlovén energiaügyi minisztérium.

Horvátországban is emelkednek a szabályozott árak, amelyek Szlovéniával ellentétben minden benzinkúton érvényesek. A normál benzin ára 2 centtel, literenként 1,46-ra emelkedik. A dízel ára szintén 2 centtel, literenként 1,36 euróra emelkedik – jelentette a horvát média. Az árak a következő két hétben lesznek érvényesek.

Kövess minket!