Home Strand Kiderült, hol vannak a legjobb strandok Olaszországban
Szerző: vízpartok

A Legambiente környezetvédelmi szervezet a tiszta vizű településeket és az ökológiai és fenntartható turizmust támogató önkormányzatokat díjazta.

A dél-olaszországi Szardínia, Toszkána és Puglia a legtisztább tengerekkel rendelkező olasz régiók.

Ez derül ki a Legambiente olasz környezetvédelmi szervezet pénteken közzétett „Guida Blu 2023” (Kék tengerpart 2023) című kiadványából. A Trentino-Alto Adige régió több díjat is kapott tavainak vízminőségéért.

A legjobb strandok

  • Az első helyet az észak-szardíniai Baunei tengerparti üdülőhely nyerte el. Az önkormányzat korlátozta a strandra való belépések számát, hogy szabályozza a turistaáradatot.
  • Toszkánában az „Öt vitorla” idén Maremma, Costa d’Argento, valamint Giglio és Capraia szigeteinek településein lobog a kiváló vízminőség jeleként.
  • Puglia adriai régiójában a Tremiti-szigetek és Alto Salento területe áll a lista élén.
  • Szicília partjainál Pantelleria és Salina szigetei
  • Campania Cilento területével és a Costa del Mito
  • Liguria Cinque Terre településeivel kapta a díjat.

A díjat nemcsak a tiszta vizekkel rendelkező települések kapták, hanem az ökológiai és fenntartható turizmust előnyben részesítő önkormányzatok is. A Legambiente környezetvédelmi egyesület a strandkalauzban minden évben nemcsak a táj szépségét és a víz minőségét veszi figyelembe, hanem a területgazdálkodást, a turisztikai szolgáltatásokat és a régió környezetvédelmi politikáját is.

Különös figyelmet fordítanak az olyan ökológiai és fenntartható tevékenységekre, mint a kerékpározás, a kenuzás, a búvárkodás, az erdőkön és ösvényeken való túrázás, valamint a hátország felfedezése. Figyelembe veszik továbbá a hulladékgazdálkodás hatékonyságát, az energiafogyasztást, a szállás- és mobilitási szolgáltatásokat, valamint a régió történelmi és művészeti örökségének fenntartását.

Kövess minket!