Home Strand Homokos strandok Horvátországban – mutatjuk, hol vannak
(c) flickr/dronepicr

Vis

Ha privát homokos tengerparti élményre vágyik, a Vis szigetén található Zaglav Rukavac a megfelelő hely. Az öböl, ahol a sekély homokos strand található, csak csónakkal vagy gyalogosan közelíthető meg, ami biztosítja, hogy kevesebb látogató veszi az irányt. Egy éttermet és egy napernyőkölcsönzőt leszámítva nincs itt turisztikai kínálat. Ha tehát szereti az elszigeteltséget és a csendet, ez a homokos strand tökéletes.

Brač

Adria, Ünnep, Strand, FolyópartZlatni Rat (c) pixabay

A dalmáciai Brač szigetén található Zlatni Rat fehér homokos strandján az utazók úgy érzik magukat, mintha egy karibi szigeten lennének. Egyedi formája miatt a hosszú homokos partszakaszt „aranyszarvnak” is nevezik.

Közvetlenül egy nagy, sötétzöld tűlevelű erdő mellett fekszik. A mélyzöld fák, a fehér homokos strand és a ragyogó kék víz összjátéka nem csak madártávlatból figyelemre méltó. A durva szemcsés homok miatt sok vendéget és a helyieket is vonzza Zlatni Rat, különösen a nyári hónapokban. A számos szörfözési és búvárkodási lehetőség is nagyon népszerű. Ez a horvátországi homokos strand kiváló infrastruktúrát kínál, amely arra invitál, hogy az egész napot ott töltse.

Korčula

A dalmáciai Korčula szigetének legnépszerűbb helyszíne a Vela Przina, egy homokos strand – egy öbölben fekszik, amely megvédi a hideg szelektől.

Az utazók itt is gyorsan elfelejtik, hogy Európában vannak, amikor a kis öbölben heverésznek, és hagyják, hogy tekintetük a fehér homokos part mögötti azúrkék tengerre vándoroljon. A vízbejárat hosszú szakaszon nagyon sekély, ami ideális a kisgyermekes családok számára. Sok fiatal család éppen ezért szeret ebbe az öbölbe jönni. A szomszédban egy büfé is található, ahol két étkezés között fagylaltozhat, valamint egy ingyenesen használható strandröplabdapálya.

Brela

Tenger, Strand, Sziget, Óceán, Ég, VízBrela (c) pixabay

A dalmáciai Brela melletti Punta Ratában Horvátország legszebb tulajdonságai találkoznak egy helyen: sziklák, göcsörtös mediterrán fák, kék víz – és egy homokos strand. Az öbölben fekvő nagy szikla, amelyből egy fa nő ki, az ország egyik legtöbbet fényképezett motívuma. A közelben a fürdőzés szerelmesei éttermeket, kávézókat, öltözőket, mosdókat és minden mást találnak, ami a lehető legkényelmesebbé teszi az itt tartózkodást. A kalandvágyók siklóernyőzéssel és jet-skizéssel is szórakozhatnak.

Kvarner-öböl

Ez a Rab-szigeten, Lopar közelében található Rajska Plaza strand a Kvarner-öbölben található, és valószínűleg Horvátország leglátogatottabb homokos strandja. Mind a gyakori fürdőzők, mind a gyermekes családok jól járnak itt, hiszen sekélyebb és mélyebb helyek is vezetnek a vízbe.

Kövess minket!