Home Érdekes helyek La Gaiola: Nápoly elátkozott szigete
Fotó: La Gaiola (c) wikipedia/Gianfranco Vitolo

Nápoly partjaival szemben található egy hihetetlen természeti szépségű kis sziget, amely két, híddal összekötött részre oszlik.

A La Gaiola szigeten a látogatók megtekinthetik az Aphrodité istennő tiszteletére emelt templom romjait, amely a római idők óta állt itt, és azt mondják, hogy a nagy római költő, Vergilius különösen kedvelte a szigetet, tanítványait is itt tanította..

Ma azonban már senki sem él ezen a kis szigeten, és ennek oka, hogy súlyos átok nehezedik rá, hiszen szinte minden lakója tragikusan elhunyt. A legenda szerint a 19. század elején a szigeten élt egy remete, aki rejtélyes módon, minden látható ok nélkül eltűnt. Sok helybéli ekkor kezdte azt hinni, hogy elátkozta a szigetet, mivel azóta furcsa jelenségek kezdtek el történni.

A sziget található luxusvilla lakóinak története is elég ahhoz, hogy meggyőződjünk arról, hogy ezt a gyönyörű kis szigetet titokzatos energia öleli körül.

A hírnév a 20. századi tulajdonosok családjainak gyakori szerencsétlenségéből és korai halálából alakult ki. Az 1920-as években például a svájci Hans Brauné volt, akit holtan, szőnyegbe csavarva találtak. Nem sokkal később felesége belefulladt a tengerbe. A következő tulajdonos a német Otto Grunback volt, aki szívrohamban halt meg, miközben a sziget villájában tartózkodott. A következő tulajdonos, Maurice-Yves Sandoz gyógyszergyáros öngyilkos lett egy svájci elmegyógyintézetben.

A következő tulajdonost, egy német acélipari vállalkozót, Karl Paul Langheim bárót a „vad életmód” a gazdasági csődbe sodorta. Gianni Agnelli, a Fiat Automobiles torinói tulajdonosa számos rokonának halálát szenvedte el; majd J. Paul Getty birtokába került, aki távolról élte át legidősebb fia öngyilkosságát, legkisebb fia halálát és egy unokája elrablását.

A sziget utolsó magántulajdonosa Gianpasquale Grappone volt, aki börtönbe került. 2009-ben az újságok ismét a „Gaiola átkáról” beszéltek, miután meggyilkolták Franco Ambrosiót és feleségét, Giovanna Saccót, akiknek a szigettel szemben volt egy villájuk.

Kövess minket!