Home Nyaralóhelyek Lignano a féktelenül bulizók ellen szélsőséges óvintézkedéseket hoz

A pünkösdi hétvégén várhatóan nagyszámú fiatalra való tekintettel a népszerű olasz tengerparti üdülőhely, Lignano Sabbiadoro intézkedéseket hoz a félelmetes alkoholtúlfogyasztás ellen. Emellett korlátozni fogják a strandok éjszakai megközelítését, és a kinti alvás sem lesz többé megengedett.

A magyarok körében is népszerű Lignano Sabbiadoro adriai tengerparti üdülőhely pünkösdkor turistaáradatra készül, 80 ezer látogatót várnak, ezért Laura Giordi polgármester úgy döntött, hogy

a pünkösdi hétvégén nem lehet üvegpalackos vagy dobozos italokat árusítani.

A bárok és éttermek csak műanyag vagy kartonpohárban szolgálhatnak fel italokat.

A kocsmákon kívül tilos alkoholtartalmú italokat fogyasztani. Az üzemeltetőket arra is felkérték, hogy csökkentsék a zene hangerejét. A rendelet megsértése 500 és 5000 euró közötti bírsággal büntetendő.

A görögdinnye árusítása is tilos.

A korábbi években fiatalok csoportjai hangos zenével és alkohollal töltötték a pünkösdi hétvégét, és görögdinnyét fogyasztottak, ami szennyezte a városközpontot. A polgármester szeretné elkerülni a hasonló eseteket, ezért a központban lévő szökőkutakat és virágágyásokat is lezárták, hogy megakadályozzák a károkat – jelentette a helyi média.

A rendőrség ismét nagy létszámú kontingenssel lesz a helyszínen. A szabadban sátorral vagy hálózsákkal aludni már nem szabad. A rendőrség szigorúan ellenőrizni fogja, hogy a köz- és magántulajdon elleni vandalizmus ne forduljon elő.

Lignano a pünkösdi hétvégén a tavalyinál nagyobb számú külföldi nyaraló beáramlására számít. A szállodák és a kempingek teljesen tele vannakAz Adriai-tenger északi részén fekvő kisváros hosszú homokos strandja miatt Olaszország egyik legnépszerűbb fürdőhelye.

Kövess minket!