Home Utazási hírek Megnyílt Ázsia legnagyobb madárparkja – videó a pompás fajokról
Szerző: Vízpartok

Megnyitotta kapuit a „Madárparadicsom” a szingapúri Mandai állatkertben. Több mint 3500 tollas lakó és több mint 400 különböző faj népesíti be a ketreceket és voliereket.

A kiállított fajok tucatjai a Természetvédelmi Világszövetség (IUCN) vörös listáján a kihalással fenyegetett fajok között szerepelnek. Az üzemeltetők szerint ez Ázsia legnagyobb madárparkja.

A látogatóknak szóló programban a számos pompás faj megcsodálása mellett többek között marabuszok repülési bemutatói, szürkepapagájok etetése és az állatgondozókkal folytatott beszélgetések is szerepelnek. Emellett egy korszerű, többszintes, fedett élőhelyen pingvinek számára kialakított, többszintes, korszerű élőhelyet is megcsodálhatnak a látogatók.

A nyitás napján már mintegy 3000 vendég érkezett. Ez azonban még „puha nyitás” volt, a látogatói kapacitás mindössze 75 százaléka. Ennek célja, hogy elkerüljék a stresszt a madarak számára, amelyek egy részének még be kell rendezkednie új otthonába. Május 26-án nyitják meg teljesen a „madárparadicsomot”.

Kövess minket!