Home Magyarország Nyáron új attrakciók várják a látogatókat a Balatonnál
Szerző: MTI / Fotó: A keszthelyi Festetics-kastély és parkja egy hőlégballonból fotózva (c) MTI/Varga György

Nyárra zárul le a Nyugat-Balaton térségében a Festetics-örökség turisztikai fejlesztését célzó projekt.

A projekt nyomán megújult Keszthelyen a Festetics-kastély díszkivilágítása és hangjátéka, a Georgikon Majortörténeti Kiállítóhelyen frissült a kiállítás tartalma, valamint szabadulószobát alakítottak ki a Balatoni Múzeumban.

A fejlesztés részeként a gyenesdiási Festetics Imre Állatpark Látogatóközpontjában már VR-szemüveggel is körbenézhetnek a látogatók, emellett új játszótéri elemekkel és tájékoztató táblákkal is gazdagodott a terület. A településen megújult a Festetics Vágtához vezető út is, továbbá a gyenesdiási Fűszerkert és Forrás Tanösvény is a családos látogatók számára.

A Festetics-örökség részeként nyárra befejeződik a hévízi tófürdő körüli Dr. Schulhoff Vilmos sétány rehabilitációja.

Megújult a balatongyöröki Szépkilátó környezete is, ahol Lady Hamilton-emlékhelyet avattak.

Létrejött egy régi magyar receptúrákat felelevenítő, mai kornak megfelelő konyhai technológiákra épülő Festetics menüsor is, amely a helyi és környékbeli éttermek kínálatában szerepel majd.

A tervezett fejlesztések gazdagítják a Balaton négyévszakos kínálatát és tovább bővítik az ide érkező turisták programlehetőségeit. A hálózatba kapcsolt attrakciók egységes megjelenéssel és minőségben újulnak meg, a programnak köszönhetően a kevésbé ismert Festetics-örökségekre is több figyelem összpontosul, ösztönözve a turistákat a teljes útvonal bejárására. A projekt egyúttal hozzájárul az átlagos tartózkodási idő meghosszabbításához, a magasabb látogatószám eléréséhez és a térség családbarát jellegének erősítéséhez.

Kövess minket!