Veszélyes cápa került horogra Lignanóban – videóval

2023. április 27.

Szerző: vízpartok / Fotó: Lignano (c) pixabay

Videón látható a 3 méter hosszú ragadozó hal.

Cápát fogtak ki a tengerből a magyarok egyik kedvenc strandja előtt. Egy 13 éves udinei diák egy horgászbajnokságra akart gyakorolni Lignano strandja előtt, amikor hirtelen horogra akadt a ragadozó hal. Az állat, amely egy rókacápa, körülbelül 100 kilogrammot nyomott és körülbelül 3 méter hosszú volt – számolt be az esetről készült videófelvételről a Telefriuli.

 

A rókacápák tekintélyes méretük miatt tűnnek veszélyesnek, és hajók elleni támadásokat is feljegyeztek már. Lignanóban azonban senki sem sérült meg a halászat közben, a 13 éves fiúnak sikerült kihúznia a horgot a hal szájából, és a cápa ismét szabaddá vált.

A Földközi-tengerben több tucat különböző cápafaj létezik. A WWF friss jelentése szerint a nagy fehér cápa is megtalálható. A WWF szerint a mediterrán fehér cápák a Szicíliai-szorosban, az Adriai-tengerben és az Égei-tengerben nevelik kicsinyeiket.

Az utolsó halálos kimenetelű cápatámadás Európában nagyon régen történt. Az 1980-as években két halálos kimenetelű támadás történt nagy fehér cápák által, Horvátországban az 1970-es években volt két halálos áldozat. Az utolsó ember elleni veszélyes támadás 2008-ban történt az Adriai-tengerben, Horvátországnál. Egy búvár súlyosan megsérült.

Ez is érdekelhet

Legfrissebb hírek