Home Strand Van egy olasz strand, ahol gyorsabban le lehet barnulni
Szerző: vízpartok

Tudtad, hogy van egy olaszországi strand, ahol a leggyorsabban barnulhatsz le? Aki már ismeri, annak ez nem lesz újdonság, de talán mégsem mindenki van tisztában azzal a varázslatos elemkombinációval, amely segít abban, hogy a fürdőzők pillanatok alatt ultra-tökéletes barnaságot kapjanak. Nézzük meg, hol található, és mitől olyan különleges.

A strand, ahol a leggyorsabban barnulhatsz le, Veneto tartományban található. Ahhoz, hogy megtaláld, el kell jutnod Sottomarina di Chioggia csodálatos üdülőhelyére, amely kilométereken át tökéletesen felszerelt strandot és rendkívüli tengert kínál. Ami egyedivé teszi, az a homok különlegessége, amelyet a napozás szerelmesei nagyon értékelnek. Összetétele ugyanis olyan ásványi anyagokban gazdag, mint a kvarc, az augit és a szilikátok, amelyek a lehető legjobban visszaverik a napsugarakat, garantálva az egyenletes és tökéletes barnulást, amihez az enyhe éghajlat és a lágy szellő is hozzájárul, amely a tengerparton töltött pihenés pillanatait kellemes órákká változtatja, távol a város nyüzsgésétől és káoszától.

Az állandó tengeri szellőnek köszönhetően ez az egyik legjóddúsabb strand is, amely hihetetlen jótékony hatással van a hörgőkre és a tüdőre, így ideális a helioterápiás kezelésekre vágyók számára. Itt lehet megtapasztalni a homokfürdőzést is, amelyet számos, elsősorban reumatikus betegség gyógyítására javallottak.

A parttól néhány mérföldre búvárkodni is lehet, hogy felfedezzük a Tegnùe-t, az Adria legfontosabb természetes zátonyát, amelyet a meszes vörös algák munkája épített fel. A nevet, amelynek jelentése „megtartott”, az ókorban a halászok választották, akiknek hálóit a tengerfenéken lévő sziklaalakzatok tartották meg. A tegnúk az egész Adriai-tengeren elterjedtek, de a Chioggia előttiek a legnagyobbak és leglátványosabbak, olyannyira, hogy Adria-zátonyokként is ismertek, a biológiai sokféleség igazi oázisai, páratlan növény- és állatvilággal.

A Velencétől mindössze néhány kilométerre fekvő Sottomarina népszerű úti cél a turisták körében, különösen a strandjai és a közel 3 km hosszú tengerparti sétánya miatt, ahol az egyik oldalon számos, vízre néző szálloda, a másikon pedig fürdőhelyek és kempingek találhatók, szórakozóhelyekkel, amelyek a tipikus örök nyaralás hangulatát adják.

Kövess minket!