Home Úti cél Ezek a legnépszerűbb ázsiai úticélok 2023-ban
Szerző: Vízpartok / Fotó: japán (c) pixabay

Az ázsiai országok az utolsók között voltak, akik a Covid-19 járvány után újra kinyitottak, így míg a világ többi része jóval 2022-ben kezdett el lábadozni, ők csak most várják a turisták érkezését.

Az ázsiai-csendes-óceáni térség (APAC) a Statista szerint idén várhatóan 94%-kal több látogatót fogad, mint 2022-ben, és a növekedés 2024-ben is folytatódik. A Trip.com friss elemzése szerint a március 15. és június 30. közötti időszakra a legnépszerűbb turisztikai célpontok szállodafoglalása a tavalyi évhez képest 237%-kal nőtt.

1. Japán

Japán a globális utazók számára az APAC régió 5 legjobb úti célja közé tartozik. A beutazási korlátozások tavalyi feloldása óta a foglalások és a keresések száma jelentősen megnőtt. Idén március 15. és június 30. között a szállodai foglalások 237%-kal nőttek a tavalyi év azonos időszakához képest, míg a globális repülőjegy-foglalások ugyanerre az időszakra 317%-kal nőttek az előző évhez képest, a legnépszerűbb útvonalak a London-Tokió és a Párizs-Tokió útvonalak.

Japán leglátogatottabb városai Tokió, Oszaka és Kiotó, a legkedveltebb utazási időszak pedig a március-április, a híres cseresznyevirágzási időszak.

Tokió, Japán, Shibuya, Éjszaka, Hirdetőtábla, Utazás

2. Dél-Korea

Amióta tavaly feloldotta a karanténkövetelményeket, Dél-Korea az utazási piac vezető ázsiai országává vált. A Koreai Turisztikai Szervezet bejelentette, hogy 2027-re évi 30 millió külföldi turistát szeretne vonzani, az idei évre 10 milliót célozva meg. Idén március 15. és június 30. között a szállodai foglalások 51%-kal nőttek a tavalyi év azonos időszakához képest, míg az Európából (Egyesült Királyság, Franciaország, Olaszország, Spanyolország és Németország) érkező repülőjegy-foglalások ugyanerre az időszakra 456%-kal nőttek az előző évhez képest, a legnépszerűbb útvonalak a London-Szöul és a Párizs-Szöul útvonalak voltak.

A főváros után a vulkanikus eredetű Jeju szigete a legnépszerűbb úti cél a turisták körében, amelyet a Netflix egyik legnagyobb K-drámája, a “Our Blues” hozott reflektorfénybe.

3. Hongkong

Kína tavaly decemberben végre felhagyott a zéró beutazási politikájával, és nem sokkal a határok újranyitása után a szárazföldi Kínából érkező járatfoglalások az egekbe szöktek, Hongkong a szárazföldi Kínából érkező kiutazók top 5 turisztikai célpontja között van. Idén március 15. és június 30. között a szállodai foglalások 31%-kal nőttek a tavalyi év azonos időszakához képest, míg az Európából (Egyesült Királyság, Franciaország, Olaszország, Spanyolország és Németország) érkező repülőjegyek foglalása ugyanerre az időszakra elképesztő mértékben, 1362%-kal nőtt az előző évhez képest, a legnépszerűbb útvonalak pedig az Egyesült Királyság-Hongkong és Németország-Hongkong.

Hongkong legnépszerűbb turisztikai látványosságai közé tartozik a Disneyland, a Ngong Ping 360, a zöld dombokon átívelő drótkötélpálya, a Peak Tram és a Jurassic Dinosaur Adventure Park.

Kövess minket!