Home JóTudni Egy cápa eltévedt Mallorca strandján -fotóval
Szerző: Vízpartok

Ez nem minden nap történik meg Mallorcán: egy kék cápa tévedt a spanyol üdülősziget strandjára.

A mintegy két méter hosszú állatot Santanyí település lakói és látogatói látták vasárnap este Cala Llombards strandján – jelentette hétfőn a mallorcai média. A sziget fővárosától, Palmától mintegy 50 kilométerre délkeletre fekvő Santanyí különösen népszerű a turisták és a helyi nyaralóházak tulajdonosai körében.

Egy nő videofelvételt készített, amelyet a média közzétett, és amelyen látható, amint a cápa rövid küzdelem után saját erejéből visszaúszik a tengerbe. Valójában a kék cápák mélyebb vizekben élnek, ezért főleg messze az óceánban. A partok közelében észlelt cápák általában beteg állatok, amelyek a partokra tévednek.

Legutóbb 2017 júniusában, Mallorca délnyugati partjainál néhány napon belül több cápaészlelés is rémületbe ejtette a fürdőzőket. Az egyik állatot – egy másfél méter hosszú kék cápát – a spanyol parti őrség befogta és elaltatta. Ez viszont felháborodást váltott ki az állatvédők körében.

A szakértők hangsúlyozzák, hogy a fürdőző nyaralóknak nem kell félniük. Ha azonban meglátják a jellegzetes hátúszót, tárcsázzák a segélyhívó számot, hogy a szakemberek segíthessenek az állatokon.

Sok nyaraló már az elmúlt napokban kihasználta a napsütéses időjárást Mallorcán, hogy megmártózzon a tengerben. A Playa de Palmán jelenleg 17 fokos a víz hőmérséklete, a levegő hőmérséklete pedig napközben a 20 fok fölött van.

Kövess minket!