Home Utazási hírek Bali így segít jól viselkedni a turistáknak
Szerző: vízpartok

Miután Balin többször előfordult, hogy a turisták modortalanul viselkedtek, a tartományi kormányzat egy különleges illemtani útmutatót tervez.

„Nem minden külföldi tudja, mit szabad és mit nem szabad Balin”

– idézte ma a Bali Sun című lap a helyi igazságügyi minisztérium szóvivőjét. Ezért a már régóta tervezett útikönyvnek most a lehető leghamarabb el kell készülnie.

A „Jó turista útikönyv” többek között a balinéz kultúrát és szokásokat mutatja majd be. Elmagyarázza majd a templomi etikettet, valamint az öltözködési és illemszabályokat a szent helyek, például a banyanfák és bizonyos hegyek környékén.

Ennek hátterében több incidens áll az elmúlt néhány hétben. Legutóbb egy orosz nőt kényszerítettek arra, hogy elhagyja az országot, miután a közösségi médiában közzétett egy fotót, amelyen meztelenül áll egy híres banyanfa előtt Tabanan régióban. Ezt a fafajtát a hinduk világszerte – így a balinézek is – szentként tisztelik.

Korábban egy másik orosz turistának kellett elhagynia az országot, miután meztelenül pózolt a Gunung Agung vulkánon, és a fotót szintén az interneten terjesztette. A 3100 méter magas tűzhegy a balinézek számára az istenek székhelye, különösen Siva, a hinduizmus legfontosabb istensége. Mindkét turista bocsánatot kért viselkedésükért.

Kövess minket!