VÍZPARTOK Hírek a forrástól a tengerig

Portofino különös dologra kötelezi a turistákat

2023. április 13.

Szerző: vízpartok

Nincs megállás és szelfi, csak séta. Az oka, sajnos érthető.
hetedhetshop.hu

Egy új rendelet arra kötelezi a látogatókat, hogy megállás nélkül sétáljanak Portofino egyes területein. Egészen 2023. október 15-ig nem szabad megállni!

A liguriai tengerparti kisváros bizonyos területeit, mint például a tengerre néző piazzetta teret és az Umberto I. mólót, amelyeket rendszeresen megrohamoznak az Olaszországból, Európából, az Egyesült Államokból és Japánból érkező látogatók tömegei, vörös zónákká nyilvánították, ahol csak sétálni lehet, megállni tilos.

A cél az, hogy a túlzsúfoltság elkerülésével minden látogató sétálhasson és élvezhesse Portofino partjának szépségét.

Az új szabályok tiltják „a csoportok és a hajókra vagy más járműre várakozó utazók gyülekezését”. A hatóságok hangsúlyozzák, hogy ezzel biztosított „a gyalogos- és járműforgalom zavartalansága”, valamint elkerülhetők „a rendelkezésre álló területhez viszonyított túlzott embertömegből eredő súlyos akadályok és potenciális veszélyek”. Ezért az új szabályozás, amely Portofinóban október 15-ig minden nap reggeltől este 6 óráig van érvényben.

Aki nem tartja be az új rendelkezéseket, 68 és 275 euró közötti bírságot fizethet.

„A cél az, hogy minden Portofinóba érkező turista a lehető legjobban élvezhesse a várost, de a piazzetta biztonságát is kezelni tudjuk” – mondja Matteo Viacava, Portofino polgármestere. Portofino új szabálya tehát: oké a séta, de megállás és gyülekezés nélkül a kijelölt területeken.

A kevesebb mint 400 lakost számláló Portofino az elmúlt évtizedekben a nemzetközi sztárvilág üdülőhelyévé vált. Portofino rendszeres látogatói között olyan hírességek is szerepelnek, mint Silvio Berlusconi volt olasz miniszterelnök, valamint a Kardashianok és Beyoncé.

Ez is érdekelhet >

Legfrissebb hírek >