Home Utazási hírek A Plitvicei-tavak húsvéti ajándékának mindenki örülni fog
Szerző: vízpartok

Horvátország legnagyobb nemzeti parkját 1949. április 8-án alapították, idén egy héten át ünnepli születésnapját. Április 1. és 9. között a belépődíjak jelentősen csökkennek.

A Plitvicei-tavakat 1949. április 8-án nyilvánították nemzeti parkká, 1979 óta pedig a közel 297 négyzetkilométeres terület az Unesco Világörökség része is. Évente akár kétmillió ember is felkeresi a 16 vízeséses tavat és a ritka növény- és állatvilágot.

Április elején valószínűleg még néhány látogatóval többen érkeznek majd, mivel a nemzeti park születésnapját ünnepli, és egy hétre csökkenti a belépődíjakat.

Április 1. és 9. között a felnőttek 10 eurót fizetnek egy napi belépőért. A diákok 6,50 euróért, a hét és 18 év közötti gyerekek pedig 4,50 euróért léphetnek be a természetparadicsomba; a hét év alattiak a szokásos módon ingyen mehetnek be.

Ezzel egy héttel meghosszabbítják a téli szezonban novembertől március végéig érvényes kedvezményes belépőárakat. Normál esetben április 1-jétől a felnőtteknek már 23,50 euróba, a diákoknak 14,50 euróba, a hét és 18 év közötti gyerekeknek pedig 6,50 euróba kerül a belépő. A júniustól szeptember végéig tartó főszezonban a hét és 18 év közötti korosztály számára 9 euróra, a felnőtteknek pedig akár 39,80 euróra is emelkedhetnek az árak.

Kövess minket!