Ez a legmerészebb ugrás a Comói-tóba – videó

2023. március 25.

Szerző: vízpartok

Elképesztően varázslatos ennek a mutatványnak a díszlete.

Nesso település a Comói-tó keleti partján található. Turisztikai hírnevét minden bizonnyal az Orrido vízesésnek és a jellegzetes Civera hídnak köszönheti.

Az Orrido definíció szerint egy sziklák közötti szakadékos hely, amelynek alját nem lehet látni. Melléknévként értelmezve olyasmit jelöl, ami rémületet, taszítást vagy gyötrő félelmet vált ki.

A nessói Orrido látványa közvetlenül az útról nézve ezek az imént leírt érzések teljes mértékben megnyilvánulnak: különösen a tavaszi időszakban, a hóolvadáskor vagy a nyári felhőszakadások után, a közvetlenül a Comói-tóba zuhanó vízesés vízhozama valóban lélegzetelállító.

A vízesés minden bizonnyal megér egy rövid megállót a Comói-tó keleti partjára minden évben özönlő turisták számára.

Az Orrido di Nesso vízesés ereje nemcsak az alatta lévő sziklákat formálta meg az évszázadok során, hanem egy valóságos szurdokot is létrehozott, amely Nesso város két falucskáját választja el. Emiatt már a középkorban kőhidat hoztak létre, amely lehetővé tette az átjutást Coatesa falucskából Riva di Castellóba. A Civera név bizonytalan eredetű, de ahhoz, hogy a hídat a közelből megcsodálhassuk, jó fizikai kondícióra van szükség: ahhoz ugyanis, hogy a főútról elérjük a hidat, több mint 270 lépcsőfokot kell lefelé (majd újra felfelé) megtennünk!

Aki abban a kiváltságban részesül, hogy egy magánhajóval áthaladhat e gyönyörű középkori híd előtt, nem tud ellenállni annak, hogy ne készítsen egy képet, vagy ne élvezze ezt a lélegzetelállító látványt, amelyet közvetlenül a tóról lát. Kis csónakokkal áthaladhat alatta, néhány tíz métert haladva a szűk szurdokban, és hallhatja a jeges víz csobogását.

A nyári szezonban a helyi gyerekek és néhány merészebb turista közvetlenül a hídról többször is beleveti magát a tóba.

Ez is érdekelhet

Legfrissebb hírek