Home Utazási hírek Nincs többé folyadékkorlátozás a római Fiumicino reptéren
Szerző: Vízpartok / Fotó: Fiumicino repülőtér, Róma (c) hetedhetorszag.hu

A római Fiumicino repülőtér 1-es termináljáról induló utasok mostantól a 100 ml-t meghaladó folyadékokat, valamint számítógépeket, táblagépeket és mobiltelefonokat is szállíthatnak kézipoggyászukban anélkül, hogy azokat ki kéne venniük a bőröndből a biztonsági ellenőrzés során.

Az új CAT-szkennelési technológiát – amelyet tavaly vezettek be a törzsutasok számára – minden utasra kiterjesztették az 1-es terminálon, melyet a Fiumicinóból induló járatok mintegy 70 százaléka használ.

Ide érkezik és innen indul többek között a Wizz Air Budapest és Róma között közlekedő járata is.

A Smiths Detection C3 robbanóanyag-érzékelő berendezés növeli a biztonsági szintet és tovább javítja az utasok élményét. Az új gépek röntgensugaras szkennerek segítségével nagy felbontású, 3D-s képeket (CT) készítenek a poggyászról, és automatikusan felismerik a potenciálisan veszélyes anyagokat.

Az új technológia hamarosan üzembe áll a 3-as terminálon is, ahol a biztonsági ellenőrzőpontokon már telepítik a rendszert. Várhatóan még ebben az évben befejezik a munkálatokat és szintén bevezetik az új szabályokat, kivéve az USA-ba és Izraelbe irányuló közvetlen járatoknál, amelyek esetében különleges átvizsgálási eljárásokra van szükség.

Kövess minket!