Home Nyaralóhelyek Népszerű nyaralóhelyek a Wizz Air nyári menetrendjében
Szerző: MTI

A Wizz Air idén több mint 4,8 millió magyarországi utasra számít.

Wizz Air magyarországi utasszáma a tavalyi több mint 3,7 millióról idén 4,8 millió fölé emelkedik az előrejelzések szerint; a légitársaság tovább erősíti pozícióját a magyar piacon új járatok indításával, a meglévők sűrítésével, és egy újabb repülőgépek forgalomba állításával budapesti bázisán – ismertette Robert Carey, a légitársaság elnöke kedden sajtótájékoztatón, Budapesten.

Október 1-től napi járatuk közlekedik majd Koppenhágába, a Vörös-tenger szerelmeseinek pedig jó hír, hogy október 30-tól hétfőn és pénteken Sharm el Sheikh is elérhető lesz a légitársasággal. A nyári időszakban pedig a meglévő útvonalak közül 13 járatot sűrítenek.

A Wizz Air az alábbi útvonalakon növeli járatainak sűrűségét:

  • Budapest – Tenerife​ 2x → 4x​
  • Budapest – Alicante​ 3x → 4x​
  • Budapest – Madrid​ 5x → 7x​
  • Budapest – Barcelona​ 9x → 11x​
  • Budapest – Nápoly​ 3x → 5x​
  • Budapest – Bari​ 5x → 7x​
  • Budapest – Róma​ 9x → 11x​
  • Budapest – Berlin​ 7x → 9x​
  • Budapest – Bázel–Mulhouse–Freiburg​ 5x → 7x​
  • Budapest – Athén​ 4x → 5x​
  • Budapest – Dubaj​ 4x → 5x​
  • Budapest – Hurghada​ 1x → 2x​
  • Budapest – Dzsidda​ 2x → 3x​

Újdonság még az idén, hogy Budapestről március 31-től napi járatot közlekedtet a Wizz Air Isztambul fő repterére.

Robert Carey hangsúlyozta, a Wizz Air Magyarország vezető légitársasága, Budapestről és Debrecenből 30 országba 71 útvonalon repülnek, magyarországi flottájuk pedig 15 repülőre növekszik.

A Wizz Air Európában is növekedésre számít, a 2023 április 1. és 2024 március 31. közötti pénzügyi évben 67 millió utassal számolnak, 70 százalékkal többel, mint egy évvel korábban; munkatársai száma pedig 8000-ra nő, ez duplája a Covid előtti időszakinál. A légitársaság bázisairól mintegy 1000 útvonalon több mint 50 országba viszi az utasokat.

Váradi József, a Wizz Air vezérigazgatója elmondta, céljuk az utasok bizalmának erősítése a légitársaság iránt. A légitársaság a Covid-időszakot lehetőségként kezelte. Szerinte az iparág nagyjából 2024 elején éri el a Covid előtti szintjét, ehhez képest a Wizz Air 60-70 százalékkal felette teljesít. Ehhez jelentős flottaberuházásokat hajtottak végre, a következő időszakban a jelenlegi 179 gépről 200 fölé emelkedik flottaállományuk a pénzügyi év végére. Az új gépek a légitársaság gazdasági tevékenységét és karbonlábnyomát javítják.

Kérdésre Váradi József elmondta, hogy az utasoknak járó visszatérítések ügye hamarosan rendeződik. A nyári időszakra növelték tartalékukat, hogy elkerülhessék a nem várt eseményeket.

Elindult a Wizz Air harmadik járata Szaúd-Arábiába

A Wizz Air elindította harmadik szaúd-arábiai járatát Budapestről, az új közel-keleti úticél, Dammám így már átszállás nélkül elérhető. A járat hetente kétszer közlekedik.

Két szaúd-arábiai járat indításával kezdték az évet, ehhez társítottak most egy újabb egzotikus helyszínt. Idáig Szaúd-Arábia fővárosa, Rijád és az ország kapujaként ismert Dzsidda volt elérhető. A Perzsa-öböl partján található Dammám számtalan kulturális és építészeti látványosságnak ad otthont, mára modern metropolisszá alakult, a legkorszerűbb infrastruktúrával és élénk gazdasággal.

Kövess minket!