Home Bulvár Újdonságokkal indul a szezon a Fertő tó melletti Familyparkban
Szerző: Vízpartok / Fotó: Hódvár vadvízi hullámvasút (c) payer

Április 1-jén Ausztria legnagyobb vidámparkja már az 55. szezonját kezdi meg.

A burgenlandi St. Margarethenben található Familypark Ausztria legnagyobb vidámparkja. A több mint 145 000 m²-es területen a park négy különböző tematikus világban kínál látnivalókat: kalandvár, farm, meseerdő és kalandsziget.

Ausztria legnagyobb vadvízi hullámvasútja

Miután az új nagy attrakciót, a „Biberburg”-ot csak tavaly július elején tudták megnyitni, ezért idén is újdonságnak számít a vadvízi hullámvasút, amely közel 10 millió eurós beruházási volumenével a burgenlandi park eddigi egyik legnagyobb projektje.

A pálya többek között az állatsimogató egykori területén épült, közel 5000 m²-es területen, 325 méteres pályahosszal. A 4 perces, vicces hódjelenetekkel tarkított hullámvasút csúcspontja minden bizonnyal a szokatlan nyitott fatörzs felvonó, amely 17 méter magasra viszi fel a látogatókat. Onnan a hullámvasút akár 65 km/órás sebességgel ereszkedik lefelé, ahol egy óriási csobbanásban landol.

Több beltéri ülőhely

A 2023-as évre mindenekelőtt a park infrastruktúrájába fektettek be. Idén például új télikertet nyitnak a Römer étteremnél, amely mintegy 100 vendégnek kínál majd időjárás-védett ülőhelyet.

Digitális innovációk

A Familypark webshopjában most először online is megvásárolható a népszerű éves bérlet. Ez azt jelenti, hogy a jövőben egyáltalán nem lesz szükség műanyagra vagy papírra, mivel a kártyát közvetlenül a mobiltelefon pénztárcájában lehet tárolni. Így az éves bérlet mindig nálad van, és akár több családtag is elmentheti szerettei bérletét, hogy spontán bármikor eljöhessenek a Familyparkba.

A tavasz folyamán a Familypark alkalmazásban is lehetőség lesz a digitális éves bérletek és jegyek elmentésére. Az alkalmazás egyéb új funkciókat is kínál majd: részletes információkat kaphat az egyes éttermek által kínált ételekről, és előre szűrhet vegetáriánus vagy vegán alternatívákra. A fő attrakcióknál vagy az otthoni várakozási idő lerövidítésére az alkalmazás kis játékokat kínál.

További információk a 2023-as szezonról

Húsvéti fesztivál április 8-10. között

A Familypark-szezon kezdetének fix pontja természetesen a húsvéti hétvége. Mint mindig, most is a park kabalafigurája, Filippo és a húsvéti nyuszi várja a látogatókat. A népszerű gólyalábasok mellett a családokat ezúttal egy vidám rejtvény-rallye is várja a parkon keresztül. Aki részt vesz és megfejti a rejtvényt, egy kis meglepetésben részesül, és éves bérleteket nyerhet. Patrick Kulo bűvész is ott lesz, hogy húsvéti trükkökkel örvendeztesse meg a gyerekeket. Április 8-án Joseph Weidinger „Von Bären und Raupen” című gyermekkönyv-sorozatának legújabb kötetéből olvas fel.

Június 8-11.: Jubileumi fesztivál

Október 25. – november 5.: Halloween a Familyparkban

Árak 2023

  • Napijegy a jegypénztárban: 34 euró
  • Online jegy: 29 eurótól
  • Éves jegy: 89 euró (online 86 euró)

Kövess minket!