Home Utazási hírek 190 célállomás a bécsi repülőtér nyári menetrendjében
Szerző: Vízpartok / Fotó: Bécsi repülőtér (c) WH Digital GmbH

A bécsi repülőtéren hamarosan életbe lép az új nyári menetrend. Az utazók 190 európai és mediterrán célállomás közül választhatnak, és a hosszú távú járatok is visszatérőben vannak. A 2023-as nyári menetrend március 26-tól 2023. október 20-ig érvényes.

„Az emberek utazni akarnak, és a bécsi repülőtéren erre bőven van lehetőség: 190 úti cél, új légitársaságok és a hosszú távú járatok ismét fellendülőben vannak. A nyári hónapokban a kínált ülőhely-kapacitások a válság előtti szint mintegy 90%-át teszik ki. A magas színvonalú szolgáltatás idén nyáron is kiemelt prioritás. Továbbra is a legjobbak között szeretnénk lenni, ha Európa legpontosabb légi csomópontjairól van szó. Ezért további 350 alkalmazottat veszünk fel az utasokkal kapcsolatos szolgáltatásokhoz. 2022-ben a harmadik legpontosabb, januárban pedig még a második legpontosabb csomópont voltunk Európában. Ezt a pozíciót a jövőben is szeretnénk megvédeni”

– nyilatkozta Julian Jäger, a bécsi repülőtér vezérigazgatója.

Az Austrian Airlines 124 célállomásra repül

Az osztrák légitársaság a nyári szezonban 124 célállomásra repül, és hét új célállomással bővítette járatkínálatát: Porto, Marseille, Billund, Tivat, Palermo, Vilnius és Tromsø. Az Austrian Airlines több mint 40 célállomásra kínál járatokat a napozni vágyóknak, és közel 300 heti járatot kínál a mediterrán régióba.

nyári hónapokban a hosszú távú járatok széles kínálata is rendelkezésre áll. A légitársaság például ismét non-stop járatokat indít Los Angelesbe és Tokióba. Chicagóba, New Yorkba, Washingtonba, Montrealba, Sanghajba és Bangkokba egész évben elérhetőek a járatok.

A Ryanair 75 célállomásra repül Bécsből

Az ír légitársaság a nyári menetrendben heti több mint 80 járatot kínál, ami 10%-os növekedést jelent a Bécsből induló járatok számában. A Ryanair először vette fel Bécsből induló járatkínálatába Helsinkit, Koppenhágát és Tuzlát.

Több mint 30 napfényes és városi célállomásra, például Barcelonába, Ibizára, Milánóba, Rómába és Velencébe növeli a járatok számát. A Ryanair összesen 19 repülőgépet állomásoztat Bécsben.

A Wizz Air 39 célállomásra repül Bécsből

A Wizz Airrel összesen 39 célállomást, köztük olyan újakat, mint Bilbao, Kuvaitváros és Hurghada lehet elérni, a légitársaság pedig június közepétől egy hatodik gépet állomásoztat Bécsben.

Az elmúlt hónapokban a légitársaság erőteljesen terjeszkedett kelet felé, és a következő útvonalakon indított járatokat: Riad, Dammam, Dzsidda, Abu Dhabi, Dubai, Jereván, Gatwick, Kukes, Madeira és Eilat.

A nyári szezonban a Wizz Air járatokat kínál Sharm El Sheikhbe, Chania-ba, Korfura, Zakynthosra, Dubrovnikba és Splitbe is.

Újdonságok a bécsi repülőtéren: Baku és Marsa Alamba

Május közepétől új légitársasági partnerrel büszkélkedhet a bécsi repülőtér. Az Azerbaijan Airlines hetente kétszer indít járatokat Azerbajdzsán fővárosa, Baku és Bécs között. Az Air Cairo új járatösszeköttetést indít Marsa Alamba, az Air Algerie pedig ismét kínál majd járatokat az algériai Algírba.

A nyári hónapokban az utasok a Condor járataival a népszerű nyaralószigetekre, Mallorcára, Krétára és Rodoszra is eljuthatnak.

További hosszú távú járatok indulnak Bécsből

India nemzeti légitársasága a koronavírus-járvány miatt közel hároméves szünetet követően visszatért Bécsbe. Az Air India február óta üzemeltet közvetlen járatokat Bécs és Delhi között. A légi összeköttetést hetente háromszor szolgálják ki. A légitársaságok a meglévő útvonalakon is növelik járatsűrűségüket, például az Air Canada Torontóba, az Air China Pekingbe, a China Airlines Tajpejbe, az Ethiopian Airlines Addis Abebába és a Korean Air Szöulba.

Kövess minket!