Ez a legjobb fotó Phuket strandjáról, ami eddig készült

2023. február 25.

Szerző: vVzpartok

A Mai Khao strand felett szállnak fel-le a repülőgépek.

A Thaiföldön a pandémiát követő turizmus hiánya új megvilágításba helyezte Tavepong Pratoomwong bangkoki fotós 2017-es repülőgépes képét.

Felesége, Mai és lánya, Milan társaságában Tavepong Pratoomwong utcai fotós Phuketen nyaralt, 90 perces repülőútra szülővárosuktól, Bangkoktól, amikor ezt a képet készítette. Hallotta, hogy a közeli Mai Khao strandról – amely a sziget leghosszabb strandja – remekül meg lehet figyelni a közeli repülőtérről fel- és leszálló repülőgépeket, ezért a trió elindult a szállodájukból.

„Milan még csak ötéves volt, és elég hamar rájöttünk, hogy a repülőgépzajok megijesztik, ezért Mai visszavitte a szállodába, amíg én készítettem néhány felvételt.”

Pratoomwong azt remélte, hogy a repülőket fogja megörökíteni, és nem tervezte, hogy az előtérben szelfiző embereket is megörökíti. „Úgy tűnt, sok embernek ugyanaz volt az ötlete, mint nekem” – mondja. „Nem kértem őket, hogy pózoljanak; észre sem vettek.”

Kipróbált néhány felvételt a digitális fényképezőgépével is, de jobban tetszett neki, ahogy a Sony Xperia X-ével készült képek sikerültek. „Kicsit megállítottam a kontrasztot és a fényerőt – ennyi kellett hozzá.”

Azt mondja, hogy 2017-ben, amikor a fényképet készítette, nem sok jelentősége volt számára, de a járvány után, amelynek során Thaiföld elvesztette a kulcsfontosságú turisztikai bevételeit, már másképp látja.

„Gyönyörű strandjaink vannak az Andamán-tengeren és hihetetlen kínai-portugál építészetünk, ráadásul az éjszakai élet és az ételek is hihetetlenek” – mondja. „Phuket vár rátok, srácok!”

Ez is érdekelhet

Legfrissebb hírek