Home Bulvár Ez a világ 10 leginkább vegánbarát városa
Szerző: Vízpartok

Amikor egy városlátogatást vagy nyaralást foglalunk, a helyi éttermi kínálat általában fontos része a döntési folyamatunknak. Egy hosszú, felfedezésekkel teli nap után nincs rosszabb, mint éhesen lefeküdni, akár azért, mert az adagok túl kicsik voltak, akár azért, mert az étel egyszerűen nem volt jó, és inkább nem ettük meg. Pedig minden ember más és más, és ez a diétára is igaz. Míg egyesek közülünk nagyjából mindent megesznek, addig mások sokkal visszafogottabbak abban, hogy mit ehetnek és mit nem.

Rengeteg oka lehet annak, hogy miért választottál egy adott diétát, de tény, hogy manapság az emberek jó része tartja magát a vegetáriánus vagy vegán életmódhoz. Talán a gyomrod nem tud mást megemészteni, talán aggódsz a környezetért, vagy nem bírod elviselni, hogy állatokat bánts – bármi is legyen az ok, a végeredmény ugyanaz: bárhol is jársz a világban, keresned kell a vegán vagy vegánbarát helyeket. És ez nem mindig olyan egyszerű.

Sok olyan ország van, amelyik vegánbarátságáról ismert. Tökéletes úti célt jelentenek, ha növényi alapú életet élsz. Ugyanakkor sok olyan úti cél is van, ahol a hús nélküli ételek megtalálása életre szóló kihívást jelenthet, vagyis minden azon múlik, hogy tudjuk, hova menjünk és hova ne.

Hogy megkönnyítsük ezt a keresést, a Happy Cow vállalta a feladatot, hogy megtalálja a 10 legvegánbarátabb várost. Véleményüket nemcsak az adott városokban található vegán éttermek száma, hanem számos más szempont alapján is megalkották.

Mekkora az egy főre jutó vegán üzletek sűrűsége? Mennyire könnyű vegán lehetőségeket találni, mennyire értik a helyiek a veganizmus fogalmát, és van-e aktív vegán közösség? Hány új vegán üzlet nyílt tavaly óta?

Ezeket és még sok más kérdést tettek fel és válaszoltak meg. Az eredmény egy olyan lista, amelyet érdemes az utazás tervezésnél figyelembe venni, ha növényi alapú étrendet követsz.

A világ legvegánbarátabb városai

London, Egyesült Királyság
Berlin, Németország
New York, Egyesült Államok
Melbourne, Ausztrália
Szingapúr
Los Angeles, Egyesült Államok
Bangkok, Thaiföld
Amszterdam, Hollandia
Varsó, Lengyelország
Barcelona, Spanyolország

Kövess minket!