Home Nyaralóhelyek Új útvonalak a Ryanair és az Easyjet menetrendjében 2023 nyarán
Szerző: Vízpartok

A fapados légitársaságok az előrejelzések szerint idén is sok bevételt termelnek majd. A Ryanair például várhatóan több utast fog szállítani, mint a koronavírus-válság előtt. Az iparág ismét fellendülőben van – így a Ryanair és az Easyjet légitársaságok is azt tervezik, hogy 2023-ban néhány új útvonallal bővítik útvonalhálózatukat.

Új Ryanair-útvonalak

A Ryanair ír légitársaság új, belfasti desztinációval bővíti budapesti menetrendjét a nyári időszakban – jelentette be Michael O’Leary, a Ryanair csoport vezérigazgatója a Budapesten tartott sajtótájékoztatón.

A társaság 56 útvonalon, heti 500 járattal és nyolc repülőgéppel indítja el március végén kezdődő és októberig tartó nyári menetrendjét, Belfastba heti kétszer repül majd Budapestről. Összesen 15 útvonalon – egyebek között Berlin, Korfu, Róma és Koppenhága irányába – növelik a heti járatszámot.

Michael O’Leary a sajtótájékoztatón beszélt arról, hogy még júniusban döntés születhet az Alkotmánybíróságon az extraprofit-adó ügyében, amelynek számítása tavaly év végén átalakult, és az adó mértéke a légitársaságok által kibocsátott károsanyag-kibocsátástól függ.

A cégvezető hangsúlyozta: amennyiben számukra kedvező döntés születik, akkor tovább növelik budapesti bázisukat és a járatok számát olasz, portugál, spanyol útvonalakkal. A következő években így a budapesti utasforgalom évi 6 millióra nőhet – tette hozzá.

Elmondta, hogy a budapesti utasforgalom az idén 4 millióra nőhet, ezzel megőrizhetik vezető pozíciójukat a magyar piacon 32 százalékos részesedéssel.

A légitársaság korábbi tájékoztatása szerint üzleti éve 2022. szeptember 30-ával zárult első fél évében 1,37 milliárd euró nyereséget ért el az előző év azonos időszaki 48 millió eurós veszteség után.

A bevételek több mint háromszorosára, 2,15 milliárd euróról 6,62 milliárd euróra emelkedtek. A március és szeptember közötti időszakban 95,1 millió utast szállítottak, amely 143 százalékkal haladja meg a járványhelyzet miatt gyengébb bázisidőszak adatait (39,1 millió), ezzel párhuzamosan a kihasználtsági mutató 79 százalékról 94 százalékra nőtt.

Michael O’Leary várakozása szerint a Ryanair utasforgalma 168 millióról 185 millióra emelkedhet jövőre, és 2025-re elérheti a 205 milliót.

Még több új Ryanair útvonal Európában:

Bécs – Koppenhága, Helsinki és Tuzla között.

Brüsszel (Belgium) – Asztúria (Spanyolország), Łódź (Lengyelország) és Nantes (Franciaország) között.

Kolozsvár (Románia) – Brüsszel, Dublin (Írország), Milánó-Bergamo (Olaszország) és Párizs-Beauvais (Franciaország) között.

Edinburgh (Skócia) – Cornwall (Anglia) között.

Düsseldorf Weeze (Németország) – Asztúria, Milánó-Bergamo, Pula (Horvátország) és Reus (Spanyolország) között.

Faro (Portugália) – Aarhus (Dánia), Barcelona (Spanyolország), Belfast (Észak-Írország), Exeter (Anglia), Frankfurt Hahn (Németország), Róma Fiumicino (Olaszország) és Toulouse (Franciaország) között.

Iasi (Románia) – Brüsszel, Dublin, Milánó Bergamo és Párizs Beauvais között.

Karlsruhe/Baden-Baden (Németország) – Málta és Milánó-Bergamo között.

London Stansted (Anglia) – Asztúria, Belfast, Cornwall, Edinburgh, Klagenfurt (Ausztria) és Lipcse (Németország) között.

Madrid (Spanyolország) – Liverpool (Anglia) között.

Memmingen (Németország) – Korfu (Görögország), Krakkó (Lengyelország), Málta, Nápoly (Olaszország), Valencia (Spanyolország) és Tuzla (Bosznia-Hercegovina) között.

Münster/ Osnabrück (Németország) – Zadar (Horvátország) között.

Paderborn (Németország) – Alicante (Spanyolország), Málaga (Spanyolország) és Palma (Mallorca, Spanyolország) között.

Porto (Portugália) – Bristol (Anglia), Castellón (Spanyolország), Leeds (Anglia), Maastricht (Hollandia), Nápoly, Nîmes (Franciaország), Palermo (Olaszország), Shannon (Írország), Stockholm (Svédország), Strasbourg (Franciaország), Trapani (Olaszország), Torino (Olaszország), Wroclaw (Lengyelország) között.

Róma Ciampino – Amman (Jordánia), East Midlands (Anglia), Liverpool, Rabat (Marokkó) és Tanger (Marokkó) között.

Róma Fiumicino – Alicante, Asturias, Cork (Írország), Dublin, Gdansk (Lengyelország), Memmingen, Palma, Skiathos (Görögország), Split (Horvátország) és Vilnius (Litvánia) között.

Az Easyjet új útvonalai

Belfast (Észak-Írország) – Antalya (Törökország) között

Birmingham (Anglia) – Nápoly (Olaszország) között.

Bristol (Anglia) – Chania (Görögország) között.

Edinburgh (Skócia) – Antalya és Szantorini (Görögország) között.

Glasgow (Skócia) – Lisszabon (Portugália) között.

London Gatwick (Anglia) – Ancona (Olaszország) és Calvi (Franciaország) között.

London Luton (Anglia) – Izmir (Törökország) között.

Manchester (Anglia) – Párizs Orly (Franciaország) között.

Southend (Anglia) – Amszterdam (Hollandia) között.

Kövess minket!