Home Bulvár A türkizkék tenger felett lebegett, mégis lebontották Mallorca népszerű fotóplatformját
Szerző: Vízpartok

A jövőben a Mallorcára utazóknak nélkülözniük kell a sziget egyik népszerű fotóhelyét. A sziget déli részén, a festői Cala Pi öbölben egy 15 méter magasan a türkizkék víz felett egy betonplatform állt, amely különösen népszerű volt az Instagram-rajongók körében a fotózásokhoz. Most azonban a hatóságok – biztonsági okokból – lebontották az építményt.

A fotózkodókat mindössze 15 méter választja el a vízfelszíntől, korlát sincs. Ha valaki elveszítené az egyensúlyát és elesne, alul sekély víz várna, amely alig tudná tompítani az esést – valószínűleg súlyos sérüléseket szenvedne. Llucmajor önkormányzata ezért úgy döntött, hogy túl veszélyes, és a múlt héten lebontatta az építményt.

A platform eredete nem világos. Egy mallorcai újság szerint a hatóságok azt gyanítják, hogy eredetileg a helyi halászok használták, hogy daruval behúzzák a fogást. Eszerint az építmény állítólag már több mint 30 éve létezik, de csak az utóbbi két-három évben vált híressé az Instagramon. A peronra a lépcsőtől balra lévő kis ösvényen lehetett feljutni, és a nyári hónapokban néha még amatőr modellek és fotósok is sorban álltak.

Alternatív fotóhelyek Mallorcán

Még ha a Cala Pi feletti platform már a múlté is, Mallorca még mindig számos Instagram-érdemes fotóhelyet kínál, a legtöbbjük ráadásul teljesen biztonságos.

Playa de Muro-nál például egy hosszú fából készült móló nyúlik a tengerbe, és remek fotókat készíthetünk a finom homokos tengerparttal a háttérben.

A Torre de ses Ànimes-nél pedig van egy, padokkal felszerelt és korláttal körülvett kilátó, amelynek a sziklákra és a Földközi-tengerre nyíló panorámája semmivel sem rosszabb, mint a Cala Pi kilátója.

Kövess minket!