Home JóTudni Ezekre az új szabályokra kell figyelni az utazóknak Tenerifén

Santa Cruz de Tenerifén a látogatókat akár 3000 eurós bírsággal is sújthatják, ha rajtakapják őket a szabályok megszegésén.

Santa Cruz de Tenerife, a Kanári-szigetek két fővárosának egyike, az atlanti-óceáni szigetcsoport egyik népszerű kapuja és úti célja új szabályokat hozott, amelyek szabályozzák a lakosok és a látogatók viselkedését a városi környezetben. A cél egy jobb és tisztább városkép megőrzése, amely mindenki számára élményt nyújt.

Az új szabályok január 17-től léptek életbe, és a város különböző területeire vonatkoznak, például a strandokra, a falakra és a szemetesekre.

Az új jogszabály kimondja: a homokban lévő csikkek és a part esetleges későbbi szennyeződésének elkerülése érdekében tilos a dohányzás az önkormányzat strandjain és fürdőhelyein, kivéve a külön engedélyezett és kijelölt területeken.

A homokos sávban való rágyújtás tilalma mellett tilos bármilyen szemetet hátrahagyni, bár ez utóbbi már magától értetődőnek kellene lennie.

A strandbárokat, kioszkokat, éttermeket és minden más, a strandokon működő vállalkozást megbírságolhatnak, ha nem biztosítanak kukát. Hasonlóképpen büntetést kaphatnak az egyszer használatos műanyagok használatáért.

A kóbor és vadállatok, például galambok, macskák és kutyák etetése szintén a szemeteléshez való hozzájárulásnak minősül, így az is tilos.

Bármilyen graffiti, írás vagy karcolás készítése a közterületeken a turisták megbírságolhatók. Ez magában foglalja a tömegközlekedési eszközöket, a fák vagy bármilyen közterületi bútor, például pad vagy tábla megkarcolását.

A kisebb szabálysértésekért 750 eurós bírság jár, míg a súlyosabb esetekért akár 3000 eurós bírságot is kiszabhatnak a lakosokra és a turistákra.

Kövess minket!