Drasztikus lépésre szánták el magukat az olaszok: Nem engednek be mindenkit a népszerű tengerparti útra

2023. január 12.

Szerző: vízpartok / Fotó: Positano (c) pixabay

Az egyik legszebb nyaralóhely így sok turistát elriaszthat.
hetedhetshop.hu

Az olaszországi Amalfi-parton nyaralóknak mostantól gondot okozhat az oda- és visszautazás. A turisták számára ugyanis korlátozták a népszerű tengerparti út megközelítését.

A fantasztikusan szép Amalfi-part a Salerno-öbölben egy népszerű nyaralóhely. Nem utolsósorban a sziklák felett futó tengerparti út, az úgynevezett Amalfitana miatt, amely egyedülálló kilátást nyújt a türkizkék tengerre és a festői tengerparti falvakra. Nem csoda, hogy a Meta di Sorrento és Vietri sul Mare közötti 50 kilométeres Amalfitana nagyon forgalmas, különösen nyáron, a főszezonban. Katasztrófa a lakosok számára, akik a kilométeres dugók miatt nem tudnak eljutni az orvoshoz, a munkahelyre vagy a szupermarketbe.

A gyakran egysávos és éles kanyarokkal teli, kanyargós útvonalakat általában a tökéletes kilátást kereső turisták torlaszolják el. Most a népszerű úti cél új szabályokat vezet be, hogy felére csökkentse ezt a veszélyes forgalmat.

A 2022. június 15. óta érvényben lévő új szabályok a Vietri sul Mare és Positano közötti híres 40 kilométeres szakaszra vonatkoznak.

A főszezonban már évek óta ideiglenes tilalom van érvényben a lakóautók és lakókocsik számára az Amalfitana (SS163) 40 kilométeres szakaszán, Vietri sul Mare és Positano között.

A főszezonban a csúcsidőszakban a járművezetőknek egy új, váltakozó rendszámú rendszert kell majd betartaniuk. Ha az autója rendszámtáblája páratlan számra végződik, akkor páratlan napokon is bejuthat az útra. Ha a rendszámtábla páros számra végződik, akkor páros napokon lehet majd behajtani az útra.

A szállodatulajdonosok kritizálják az Amalfi-parton bevezetett forgalomkorlátozásokat.

Az Amalfi-part számos helyi szállodatulajdonos és vendéglős azonban kritikusan nyilatkozik a népszerű tengerparti úton bevezetett új forgalomkorlátozásokról. Attól tartanak, hogy az új szabályozás elriaszthatja a turistákat. Antonio Ilardi, a szállodatulajdonosok helyi szövetségének, a Federalberghi Salernónak az elnöke nyílt levélben követelte a szabályok kiigazítását, hogy az Amalfi-parton éjszakázó turisták bármikor eljuthassanak szállodájukba, és mindenekelőtt bármikor távozhassanak.

„A turistáknak el kell tudniuk menni, amikor csak akarnak – a repülőtérre, a vasútállomásra vagy Salernóba” – mondta a CNN-nek.

Az Amalfitana, Dél-Olaszország egyik legnépszerűbb turistaútvonalán idén húsvétkor és 2023 nyarán (június közepétől szeptember közepéig) tilos lesz az autók közlekedése.

A rendelet vonatkozik a külföldi rendszámú autókra, a bérautókra, a turistabuszokra és az Amalfitana mentén szállást foglaló utasokra is. A taxik, buszok és motorkerékpárok, Vespák és egyéb kétkerekűek mentesülnek a vezetési tilalom alól. Aki megszegi a rendeletet, annak pénzbírságra kell számítania.

A lakókocsik és lakóautók az év minden napján reggel 6.30 és éjfél között nem közlekedhetnek. A szabálysértőket legalább 100 eurós bírsággal sújtják.

Kivételek csak a lakosok járműveire, valamint többek között a tömegközlekedési járművekre és a taxikra vonatkoznak. A bérautókat viszont érinti az ideiglenes vezetési tilalom.

Ez is érdekelhet

Legfrissebb hírek