Home Utazási hírek Ezek hivatalosan is a világ legbiztonságosabb légitársaságai
Szerző: Vízpartok / Fotó: Egy Boeing 777 típusú repülõgép a Nógrád megyei Vizslás közeléből fotózva 2022. április 13-án. MTI/Komka Péter

Az AirlineRatings.com 385 különböző légitársaságot elemzett, hogy megtalálja a világ 20 legbiztonságosabbját. Egy külön szavazás keretében a 10 legjobb olcsó légitársaságot is összeállították. Így akár első osztályon, akár turistaosztályon repülsz, tudhatod, hogy biztonságban vagy.

A 20 legjobb légitársaság kiválasztásához az AirlineRatings.com számos tényezőt vizsgált meg, többek között az elmúlt két év súlyos baleseteinek nyilvántartását, a kormányzati ellenőrzéseket, a flotta korát és természetesen a COVID-19 biztonsági protokollokat.

„Ezek a légitársaságok kiemelkednek az iparágból, és élen járnak a biztonság, az innováció és az új repülőgépek – Airbus A350-es és a Boeing 787-es – bevezetése terén” – mondta Geoffrey Thomas, az AirlineRatings.com főszerkesztője a weboldal rangsoráról.

A top 20 legbiztonságosabb légitársaság:

1. Qantas

2. Air New Zealand

3. Etihad Airways

4. Qatar Airways

5. Singapore Airlines

6. TAP Air Portugal

7. Emirates

8. Alaska Airlines

9. EVA Air

10. Virgin Australia/Atlantic

11. Cathay Pacific Airways

12. Hawaiian Airlines

13. SAS

14. United Airlines

15. Lufthansa

16. Finnair

17. British Airways

18. KLM

19. American Airlines

20. Delta Air Lines

Melyek a legbiztonságosabb fapados légitársaságok 2023-ban?

A minősítő weboldal kiválasztotta a tíz legbiztonságosabb olcsó légitársaságot is. Bár nem állítottak fel különösebb sorrendet, ezek a legbiztonságosabb fapados légitársaságok, amelyekkel idén érdemes repülni:

Air Arabia, easyJet, Frontier, Jetstar Group, Jetblue, Ryanair, Vietjet, Volaris, Westjet és Wizz Air

És ha a repülés gondolata még mindig idegesít, ne feled, hogy a légi utazás a legbiztonságosabb hosszú távú utazási formának számít. Az IATA szerint 2018-ban 4,3 milliárd utas repült biztonságosan több mint 46 millió járaton.

 

Kövess minket!