Home Utazási hírek Álomhelyek az Air France nyári menetrendjében
Szerző: Vízpartok / Fotó: Zanzibár (c) pixabay

Nyilvánosságra hozta első új, 2023-as nyári célállomásait az Air France, az április-októberi időszakban elsősorban Kelet-Afrikába indulnak új járatok – tájékoztatott a légitársaság.

A francia légitársaság június 12-én indítja el új járatát Dar es-Salaamba, Tanzánia legnépesebb városába a Boeing 787-9 Dreamlinerek az ország másik fontos turisztikai célállomása, Zanzibár felől érkeznek. Az AF876-os járat hétfőn, szerdán és szombaton közlekedik, 10.20-kor száll fel a Charles de Gaulle-repülőtérről és 20.15-kor landol Zanzibáron, ahonnan 21.45-kor indul tovább Dar es-Salaamba és 22.20-kor érkezik meg. A repülőgépek fedélzetén 30 business, 21 prémium turista és 225 turista osztályú ülés érhető el. Szintén AF876-os számmal közlekedik a Párizs felé tartó járat, amely 23.50-kor indul el hétfőn, szerdán és szombaton, majd másnap reggel 07.55-kor landol a párizsi légikikötőben.

Dar es-Salaamba a KLM Amszterdamból csütörtökön és vasárnap Zanzibáron keresztül, a többi napon pedig Kilimandzsárón keresztül közlekedtet járatokat. A két légitársaság összehangolt menetrendje kényelmes csatlakozást és több opciót kínál az utasoknak.

A halászfaluból Tanzánia legnagyobb városává és Kelet-Afrika legfontosabb kikötővárosává váló Dar es-Salaam az ország gazdasági középpontja is egyben, ugyanakkor kulturális és gasztronómiai szempontból is meghatározó a szerepe.

Az új járatnak köszönhetően az egy évvel korábbi heti kettőhöz képest háromra emelkedik a járatszám Zanzibár felé.

A Fűszer-sziget 2021 telén került be a menetrendbe, akkor Nairobin keresztül közlekedtek a járatok. Kenya fővárosa azonban jövő nyáron közvetlen összeköttetést kap. Június 12-től az Air France a mostani heti hat járat helyett már naponta közlekedik Párizs és Nairobi között Boeing 787-9 Dreamlinerekkel.

Szintén bővül a kínálat Párizs és Madagaszkár között, a mostani heti négy helyett heti öt közvetlen járattal lesz elérhető júniustól Antananarivo. Ezen a járaton az Air France szélestörzsű flottájának ékkövét, az Airbus A350-900-ast üzemelteti, amelyen 34 business, 24 prémium turista és 266 turista osztályú ülés érhető el.

Ezek mellett az Air France a jövő nyári menetrendben is közlekedik Párizs és New York-Newark között, a december 12-én induló napi járat így egész évben közlekedik majd, az utasok Boeing 777-200ER típusú gépekkel utazhatnak.

A várakozások szerint január 9-én ismét elérhetővé válik a hong-kong-i járat, amely Boeing 777-300ER gépekkel hétfőn, csütörtökön és szombaton (visszafelé kedden pénteken és vasárnap) közlekedik Párizs-Charles de Gaulle repülőtérről.

A pontos menetrend és árak már elérhetők az airfrance.com oldalon.

Kövess minket!